Breaking news

Οι δηλώσεις του Φιλιππίδη
A

Εκτός φυλακής, τουλάχιστον μέχρι την έφεση, πρόκειται να παραμείνει ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος καταδικάστηκε χθες Τετάρτη (8/02) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών για δύο απόπειρες βιασμού.

Συγκεκριμένα του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, υποχρεώνοντας τον να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ παράλληλα του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Οι πρώτες δηλώσεις του μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Μιλώντας στις κάμερες, εξερχόμενος από το δικαστήριο ανέφερε τα εξής: 

«Ήμουν πάντα ελεύθερος. Και στη φυλακή όταν ήμουν, ελεύθερος ήμουν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δεν μπορώ να εκφραστώ και ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του

Μιλώντας στις κάμερες ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε τα εξης:

«Ο κ. Φιλιππίδης κρατήθηκε προσωρινά, προφυλακίστηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς.  Γι’ αυτή την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία, ομόφωνα το δικαστήριο με σύμφωνη απόφαση της εισαγγελέως αθωώθηκε. Και έμειναν οι δύο απόπειρες όπου καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη όπου σε αυτές τις δύο απόπειρες βιασμού ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τις δύο φορές και είπε περάστε έξω».

Τέλος, σχετικά με την απόφαση πρόσθεσε ότι «Σε σχέση με τα νομολογιακά δεδομένα αυτής της χώρας ποτέ δεν έχει ξαναπεράσει απόπειρα βιασμού όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του περάστε έξω. Στην πρώτη περίπτωση ήταν στο καμαρίνι το θέατρο Μουσούρη και στη δεύτερη περίπτωση στο αυτοκίνητο 1η Αυγούστου 2014 στο Παλαιό Ψυχικό».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις