Breaking news

nea_metra
A

Στην γνωστοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης, σχετικά με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες ανακοίνωσε, ο κ. Πλεύρης, εκτός της υποχρεωτικότητας του εμβολίου για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών.

Κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, αμέσως μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, ανέφερε αναλυτικά τις αποφάσεις τόσο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά και την απειλή προστίμου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πρόσθετη σύσταση ειδικών επιτροπών, απευθυνόμενες στους πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να αποκλείονται από τον εμβολιασμό μετά από, εάν και εφόσον συντρέχουν πιστοποιημένοι λόγοι υγείας. 

Ο υπουργός υγείας κάλεσε τους πολίτες να πραγματοποιήσουν και πρόσθετα τεστ, ακόμη και εμβολιασμένος πληθυσμός, εκτός της δωρεάν διάθεσης self test προκειμένου να αυξηθεί όσο τον δυνατόν περισσότερο η πρόληψη.

Δεκτή έγινε και η εισήγηση της επιτροπής για τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τα θεματικά πάρκα των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα τον περιορισμό μόνο στην είσοδο των εμβολιασμένων πολιτών. Ωστόσο για την είσοδο ανήλικων, θα πραγματοποιείται κατόπιν αρνητικού rapid test.

Να σημειωθεί ότι στο φάσμα των νέων μέτρων έχει ενταχθεί και η διεξαγωγή μοριακού τεστ με την μέθοδο PCR, για την ακριβή διάγνωση των ανεμβολίαστων πολιτών οι οποίοι νοσούν. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις