Breaking news

Χιόνια Πάρνηθα
A

Η κακοκαιρία Διομήδης επηρεάζει σήμερα, για δεύτερη ημέρα, τη χώρα μας, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, ιδίως στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, καθώς επίσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να δούμε χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 09:00 σήμερα, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, είχαν καταγραφεί από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Μακρινίτσα (138 χιλιοστά), στην Αγιά Λάρισας (86), στην πόλη της Καρδίτσας (70), στη Σκιάθο (65) και στον Άγιο Δημήτριο Ολύμπου (64 χιλιοστά).

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • από την 55 ΧΘ έως της 64,5 ΧΘ της Εθνικής Οδού Λαμίας - Καρπενησίου
  • στην Ε.Ο. Καρπενησίου - Αγρινίου από την 12 ΧΘ έως την 20 ΧΘ
  • στην Ε.Ο. Καρπενησίου - Λαμίας από 5 ΧΘ έως τα όρια με το νομό Φθιώτιδας και στην ΕΠ.Ο. Αράχωβας - Επτάλοφου από 13,5 ΧΘ (διασταύρωση Σκάμνου) έως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου, προβλέπονται ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τιςΣποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, αναμένουμε κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν σήμερα, Τρίτη στο βόρειο Αιγαίο και αύριο Τετάρτη καθώς και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης.

Ταυτόχρονα, πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται από χτες το βράδυ της Δευτέρας στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Σήμερα, Τρίτη αναμένουμε κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά Μακεδονίας, Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Αύριο, Τετάρτη θα σημειωθούν πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές και στην Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη. Την Πέμπτη και την Παρασκευή τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις