Breaking news

Θέσεις νοσηλευτών
A

Στο πλαίσιο προληπτικών δωρεάν εξετάσεων που ανακοινώθηκαν για το ερχόμενο διάστημα, ο υπουργός Θάνος Πλεύρης αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά προληπτικών εξετάσεων για καρδιαγγειακές νόσους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης έχουν ετοιμάσει όλες τις λίστες των πολιτών που θα μπορούν να κάνουν τις δωρεάν εξετάσεις για την αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου, ώστε μετά από 1,5 με 2 μήνες να ξεκινήσει και η αποστολή των SMS.

Μετά τις δωρεάν μαστογραφίες αλλά τις εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας που είναι να εφαρμοσθούν άμεσα, η διαδικασία προχωρά και για τις διαγνωστικές εξετάσεις που αφορούν στην καρδιά.

Στόχος είναι να υπάρχει πρόληψη για τις παθήσεις της καρδιάς αλλά και μια αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Με τα δωρεάν προγράμματα και τα «pass» που αφορούν την υγεία, ανοίγεται μια νέα εποχή, όπου το δημόσιο και δωρεάν ΕΣΥ αρχίζει σιγά-σιγά να προωθείται προς τα παρασκήνια.

Το Dentist Pass

Αναμένεται, σε λίγο καιρό,να προχωρήσει και η διαδικασία για dentist pass, για δωρεάν εξετάσεις δοντιών σε νέα παιδιά.

Ειδικότερα, το «Dentist Pass», θα χορηγεί στους δικαιούχους σε μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ένα συγκεκριμένο ποσό που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίσκεψη των παιδιών στον οδοντίατρο.

Αν και δεν είναι ακόμα γνωστό το πόσο που θα δικαιολογεί, το πρόγραμμα «Dentist Pass» θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

  • Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
  • Φθορίωση δοντιών
  • Καθαρισμός
  • Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής

Η αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού οικονομικής ενίσχυσης θα μπορεί να υποβληθεί από τους γονείς είτε ηλεκτρονικά στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα που θα υλοποιήσει το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Το χρηματικό ποσό θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την προληπτική οδοντιατρική φροντίδα στον ανήλικο δικαιούχο και δεν θα είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις