Breaking news

covid kids
A

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσαν σήμερα, Δευτέρα, 10/1 για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στο υπουργείο Υγείας. 

H Μαρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι δεν υπάρχει σύσταση για για χορήγηση τρίτης δόσης από την Επιτροπή σε άτομα κάτω των 18 ετών. Αυτό γίνεται μόνον εφόσον υπάρχει πρόβλημα ανοσοκαταστολής ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Για τα παιδιά που νοσούν χωρίς ή με λίγα συμπτώματα και που έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, συστήνεται η χορήγησης μίας δόσης εμβολίου έπειτα από τρεις μήνες, ενώ εάν έχουν εμβολιαστεί με μία δόση ήδη, τότε δεν απαιτείται να εμβολιαστούν εκ νέου, πρόσθεσε η κ. Θεοδωρίδου.

Είχε επισημανθεί ο σπάνιος και υπαρκτός κίνδυνος της νόσου MISC, που εμφανίζεται δυο εβδομάδες μετά τη νόσο με τον SARS. Δυο δόσεις εμβολίου της Pfizer προστατεύουν σε ποσοστό 91% από το σύνδρομο αυτό, σύμφωνα με μελέτη στις ΗΠΑ.

Τι ισχύει για την τέταρτη δόση

«Η τρίτη δόση προσφέρει πολύ καλή προστασία έναντι στην Όμικρον. Προτεραιότητα στην τρίτη δόση δίνουν όλες οι χώρες», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου. Όσον αφορά την τέταρτη δόση, εξήγησε ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι κάτι «για το μέλλον».

Ανησυχητικά ωστόσο είναι τα ποσοστά αυξημένου διαβήτη σε άτομα κάτω των 18, τριάντα μέρες μετά τη νόσηση, όπως ενημέρωσε η κ. Θεοδωρίδου. 

Περισσότερες από 10 εμβολιαστικές γραμμές θα δημιουργηθούν στο Παίδων Πεντέλης, όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Για τα ραντεβού εμβολιασμού παιδιών ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι το υπουργείο προχωρά άμεσα στο άνοιγμα νέων ραντεβού, ιδίως σε περιοχές που είχε εμφανιστεί πρόβλημα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις