Breaking news

Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού
A

Σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα γίνει η τρίτη κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που θα αναδείξει 125.000 νέους δικαιούχους, που θα λάβουν ένα άυλο voucher αξίας 150 ευρώ για να καλύψουν το κόστος της διαμονής των διακοπώ τους. Να σημειωθεί ότι όλες οι ψηφιακές κάρτες του προγράμματος μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Ειδικότερα, η άυλη χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση τουριστικών καταλυμάτων σε όλη τη χώρα. Να σημειωθεί ότι κάθε προπληρωμένη κάρτα μπορεί να εξαργυρωθεί είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος.

Η ψηφιακή κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του κινητού τηλεφώνου, ενώ η επιδότηση ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο στα 200 ευρώ ανά ΑμεΑ.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα εργασιακά νέα!

Πώς θα συμμετάσχετε στην κλήρωση

Στην κλήρωση του Ιανουαρίου συμμετέχουν αυτόματα όλοι όσοι είχαν κάνει αίτηση το καλοκαίρι και δεν είχαν κληρωθεί. Εάν κάποιος δεν είχε κάνει αίτηση το καλοκαίρι, δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην κλήρωση.

Στην κλήρωση δεν συμμετέχουν επίσης όσοι έχουν ήδη «κερδίσει» μία φορά την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, αξίας 150 ευρώ. 

Τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Πώς θα μάθετε αν «κερδίσατε»

Οι νέοι δικαιούχοι που θα κληρωθούν σήμερα θα ειδοποιηθούν με γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που είχαν δηλώσει κατά την αίτηση τους. 

Το μήνυμα θα γράφει: «Έχετε κληρωθεί ως δικαιούχος στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022». Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας».

τουρισμος για ολους

Τι είναι η τεχνολογία NFC

Από τη στιγμή που κάποιος θα κληρωθεί θα λάβει μία ενεργοποιημένη άυλη προπληρωμένη κάρτα, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS. Για να μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και έχουν smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις