Breaking news

Κακοκαιρία στην Αττική
A

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία, η οποία πλήττει όλη τη χώρα από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 26 Ιανουαρίου, καθώς έντονες βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις επικρατούν ανά περιοχή.

Κακοκαιρία: Γέμισε «ποτάμια» και «καταρράκτες» το κέντρο της Αθήνας

Η κακοκαιρία έχει πλημμυρίσει κυριολεκτικά το κέντρο της Αθήνας, στο οποίο δημιουργούνται μικρά ποτάμια και καταρράκτες σε σκαλιά, πάρκα και διασταυρώσεις δρόμων.

Το 112 έχει στείλει ήδη προειδοποιητικό μήνυμα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ νωρίτερα σημειώθηκε και πτώση μπαλκονιού στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού.

Παράλληλα πολλά σχολεία έχουν κλείσει, καθώς πλημμύρισαν ακόμη και αίθουσες με μαθητές, ενώ διακοπές ρεύματος γίνονται ανά περιοχές.

Διάφορα είναι τα σημεία του κέντρου τα οποία εκτός ότι είναι δύσβατα, κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν, με αποκορύφωμα την κατάσταση που επικρατεί στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στο Λόφο Στρέφη των Εξαρχείων.

Κλείνουν σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία, ώστε να αποφευχθούν οι μετακινήσεις, σύμφωνα με τα τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης, μιλώντας στον ΣΚΑΪη επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από λεπτό σε λεπτό, ενώ ξήγησε ότι η απόφαση λήφθηκε για προληπτικούς λόγους.

Την ίδια ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία. Ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ωστόσο ότι καλό θα είναι, εφόσον είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα, να παραμείνουν στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ στον Έβρο    

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά αναμένονται από απόψε έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στον Έβρο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και να ενημερώνονται για την κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την Αστυνομία.

Κακοκαιρία: Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας «πετύχει» στο δρόμο καταιγίδα

  • Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε
  • Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος
  • Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο
  • Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας
  • Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες
  • Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.)
  • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού
  • Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω
  • Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας

 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις