Breaking news

mathimatika proson
A

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η προετοιμασία του ΑΣΕΠ για την διεξαγωγή του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του δημοσίου, που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson, αναμένεται να διεξαχθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, το ΑΣΕΠ δημοσίευσε πριν από λίγο εμπλουτισμένες οδηγίες και παραδείγματα του είδους και του τύπου των ερωτήσεων που θα περιλαμβάνονται στη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ερωτήσεις που θα κληθούν να απαντήσουν οι υποψήφιοι θα είναι, αποκλειστικά και μόνον, του είδους και του τύπου που αναλύεται κατωτέρω αλλά με κλιμακούμενη δυσκολία.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας θα περιλαμβάνει τρία είδη ερωτήσεων:

  1. Ερωτήσεις Αριθμητικού Συλλογισμού
  2. Ερωτήσεις Λεκτικού Συλλογισμού
  3. Ερωτήσεις Αξιολόγησης Υποθετικών Καταστάσεων

Ερωτήσεις αριθμητικού συλλογισμού

Ο αριθμητικός συλλογισμός αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων να προβαίνουν σε λογικούς συλλογισμούς δίνοντας έμφαση στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ αριθμών.

Σε κάθε ερώτηση, ο υποψήφιος καλείται, αρχικά, να εντοπίσει, κάνοντας απλές πράξεις, τη μαθηματική σχέση που συνδέει τους αριθμούς της εκφώνησης.

Στη συνέχεια πρέπει, με βάση τη μαθηματική σχέση που εντόπισε, να συμπληρώσει το κενό που συμβολίζεται ως (?) με μια από τις επιλογές (A, B, Γ, Δ) του πίνακα με το γκρι φόντο.

Ακολουθούν τρία παραδείγματα ώστε να καταστεί κατανοητή η λογική των ερωτήσεων που οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν:

Παράδειγμα 1

Παράδειγμα 1 ΑΣΕΠ

Απάντηση: Στο παράδειγμα 1, η σωστή απάντηση είναι το Α:25 

Παράδειγμα 2

Παράδειγμα 2 ΑΣΕΠ

Απάντηση: Στο παράδειγμα 2, αυτό η σωστή απάντηση είναι το Γ:500

Παράδειγμα 3

Παράδειγμα 3 ΑΣΕΠ

Απάντηση: Στο παράδειγμα 3, η σωστή απάντηση είναι το Α:2

Δείτε όλα τα παραδείγματα ΕΔΩ

Πότε θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός

«Κλείδωσε» για τον Μάρτιο η ημερομηνία διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr από το υπουργείο Εσωτερικών, το ΑΣΕΠ έχει κυκλώσει στο ημερολόγιο ως πιθανότερη ημερομηνία για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου.

Γεγονός αποτελεί το ότι οι διαδικασίες που απαιτούνται για την διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού «κυλούν ρολόι» και το ΑΣΕΠ έχει «ανάψει στο κόκκινο τις μηχανές» για να είναι όλα έτοιμα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη βρει τα περίπου 500 εξεταστικά κέντρα που θα «φιλοξενήσουν» τους διαγωνιζόμενους. Οι αίθουσες που θα διαγωνιστούν οι περίπου 108.000 υποψήφιοι, βρίσκονται σε λύκεια όλης της χώρας που κατά βάση χρησιμοποιούνται και στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή το ΑΣΕΠ «χτενίζει» τα εξεταστικά κέντρα για να διαπιστώσει αν πληρούν όλα τα κριτήρια ώστε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός με ασφάλεια. 

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως τα αρμόδια στελέχη της Αρχής έχουν προβλέψει και το τι θα γίνει στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά στην όλη διαδικασία της προετοιμασίας του διαγωνισμού. Είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το ΑΣΕΠ καλείται να διοργανώσει γραπτό διαγωνισμό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. 

Στην περίπτωση λοιπόν αυτή, το ΑΣΕΠ θα είναι σε ετοιμότητα για να «δράσει» και να λύσει τα όποια πρόβλημα και τελικά να μεταφέρει τον διαγωνισμό μόλις μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι 107.957 υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα πρέπει να αρχίσουν να ετοιμάζονται καθώς μας χωρίζουν πλέον λιγότερο από δύο μήνες από την διεξαγωγή του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Πετύχετε υψηλό σκορ το Μάρτιο με το εξ αποστάσεως και ασύγχρονο πρόγραμμα του goLearn στη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα

Το μόνο με υπογραφή ομ.καθηγητή Δημόσιου Πανεπιστημίου - ΠΑΡΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ (ΚΑΙ ΤΙΣ 17 ΕΝΟΤΗΤΕΣ) ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ MULTIPLE CHOICE

Τι περιλαμβάνει το κορυφαίο πρόγραμμα προετοιμασίας στην Ελλάδα για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

  • Την ύλη κάθε εξέτασης διαρθρωμένη σε κεφάλαια, σε συνοπτική και εύληπτη μορφή
  • Εκπαιδευτικό υλικό διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες και τις ενότητες του Διαγωνισμου χωρισμένο ανά ενότητα και κεφάλαιο
  • Βιντεοσκοπημένα μαθήματα (Τα βλέπετε σείς όποτε θέλετε
  • Διαβάζετε εσείς όποτε θέλετε και βλέπετε όποτε θέλετε τα βιντεοσκοπημένα μαθήματα
  • Είναι η μόνη προετοιμασία υπό την εποπτεία ομ.καθηγητή Δημόσιου Πανεπιστημίου
  • Online tests με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών πάνω στη συγκεκριμένη ύλη - Τεστ Δεξιοτήτων
  • Σημειώσεις καθηγητών
  • Τεστ αποτελεσματικότητας
  • Πρακτική εξάσκηση με ερωτήσεις απαντήσεις όπως θα γίνει στην εξέταση
  • Επικοινωνία με καθηγητή για καθοδήγηση και επίλυση αποριών
  • Συνεχής ανατροφοδότηση
  • Ανοικτή πλατφόρμα μέχρι τις εξετάσεις για πρόσβαση στο υλικό και στα Test
  • Έξτρα επαναλήψεις έως τις εξετάσεις
  • Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο για συνεχή εντατική προετοιμασία και για διάβασμα όποτε εσείς θέλετε μέσα στις ημέρες του προγράμματος

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ 70% ΚΑΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ

Που θα βρείτε όλη την ύλη + χιλιάδες ερωτήσεις για τις 17 ενότητες + σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας;

Όλοι οι υποψήφιοι για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν την ύλη για τις εξετάσεις σε μορφή εκπαιδευτικού εξ αποστάσεως προγράμματος από το goLearn, τον κορυφαίο φορέα προετοιμασίας ενηλίκων στην Ελλάδα.

Μάλιστα το πρόγραμμα που εμπεριέχει και τις 17 ενότητες όπως αναφέρονται στην προκήρυξη τελεί υπό την εποπτεία του ομ.καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου. Είναι το μόνο ασύγχρονο πρόγραμμα με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα που έχει την υπογραφή καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου!

Λύστε εδώ σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός goLearn έχει δώσει στην δημοσιότητα για ΔΩΡΕΑΝ εξάσκηση σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας που μπορείτε να δείτε εδώ

Λύστε το 1ο Online Ολοκληρωμένο ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ για το Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό

To goLearn προσφέρει το 1ο Online Ολοκληρωμένο ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ για το Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Λύστε το ΕΔΩ*

- Έχετε μια προσπάθεια
- Λύστε το σε ανώνυμη περιήγηση
- Το σκορ και οι σωστές απαντήσεις βγαίνουν επί τόπου

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις