Breaking news

INTIME NEWS
A

Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), σύμφωνα με την τελευταία απόφαση που έχει εκδοθεί, ενώ το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε περίπτωση ελέγχου είναι στα 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιουνίου έχει καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο παραμένει  υποχρεωτική για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό και το τραμ. Παράλληλα, υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και σε άλλες δομές Υγείας.

Στις 31 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας στα ΜΜΜ, δηλαδή το μετρό, τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϋ και τα τραμ, καθώς και στα ταξί.

Το εν λόγω μέτρο θα παραμείνει υποχρεωτικό μέχρι τις 30 Ιανουαρίου και ώρα 6 το πρωί, ωστόσο δεν υπάρχει περαιτέρω πληροφόρηση για το αν θα συνεχιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι επιβάτες των μέσων είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης).

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας, εξαιρούνται:

  • τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους
  • τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών

Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης κατά τον έλεγχο δε φοράει μάσκα, τότε οφείλει να πληρώσει ως πρόστιμο το ποσό των 300 ευρώ, ενώ αν βρίσκεται σε επιβατηγά δημοσίας χρήσης (ταξί) επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ στον οδηγό του οχήματος.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις