Breaking news

χιόνια στην Αθήνα
A

Προ των πυλών είναι σφοδρή κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την χώρα στο τέλος της εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με το meteo, δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με αρκετά έντονα κατά τόπους φαινόμενα, πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo, την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε επίπεδα γύρω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου, ενώ το βράδυ της Παρασκευής η θερμοκρασία μπορεί να πέσει ακόμα και 5 βαθμούς υπό το μηδέν.

meteo
meteo
meteo

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη

Μάλιστα, για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες κάνει λόγο και ο μετερεολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης από τον λογαριασμό του στο facebook.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ο καιρός που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα και που οδήγησε τον υδράργυρο κοντά στους 20°C ή τοπικά και παραπάνω φαίνεται ότι ολοκληρώνει τη δράση του μιας και η μεσημβρινή ροή που αναμένεται να επικρατήσει στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία, δηλαδή κίνηση αερίων μαζών από βορρά προς νότο, θα επαναφέρει και πάλι τον Χειμώνα στη χώρα μας αλλά και σε μεγάλο μέρος της Γηραιάς ηπείρου.

Η ροή των προγνωστικών στοιχείων θέλει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου ο Χειμώνας να μας δείχνει για τα καλά τα δόντια του με πολύ κρύο και τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και πολύ χαμηλά. Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα βλέπαμε τα χιόνια να "χτυπούν" την πόρτα και της Αττικής.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις