Breaking news

κορονοϊός
A

Η ειδική άδεια νόσησης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από κορονοϊό για 5 ημέρες θα ισχύσει έως τις 31 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι εάν νοσήσουν, μπορούν να λάβουν ειδική άδεια για 5 ημέρες, που μπορεί να επιδοτηθεί από τον ασφαλιστικό φορέα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας δικαιούνται να κάνουν χρήση ειδικής άδειας ασθενείας για χρονικό διάστημα έως 5 εργάσιμων ημερών, εφόσον η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι εφικτή, είτε λόγω της φύσης της εργασίας, είτε λόγω της κατάστασης της υγείας του εργαζομένου, κατά την κρίση του.

Εφόσον η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι εφικτή, είτε λόγω της φύσης της εργασίας, είτε λόγω της κατάστασης της υγείας του εργαζομένου, κατά την κρίση του, οι προαναφερόμενοι εργαζόμενοι δικαιούνται να κάνουν χρήση ειδικής άδειας ασθένειας λόγω νόσησης από τον κορονοϊό, για χρονικό διάστημα έως 5 εργασίμων ημερών.

Προϋπόθεση, χρονικό περιθώριο και τρόπος υποβολής αίτησης

Για την άσκηση του δικαιώματος χρήσης της ειδικής άδειας ασθένειας, αρκεί η απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, και δεν απαιτείται ιατρική γνωμάτευση. 

Το αίτημα για χορήγηση του επιδόματος της ειδικής άδειας ασθένειας λόγω νόσησης από τον κορονοϊό υποβάλλεται από τον ασφαλισμένο εντός προθεσμίας 8 μηνών από την ημερομηνία νόσησης με απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Για να αιτηθείτε την Ειδική άδεια ασθενείας λόγω κορονοϊού εισέρχεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://www.efka.gov.gr/el/epidoma (Επιλέγετε Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Μισθωτοί -> Ηλεκτρονική Άιτηση Επιδόματος Ασθενείας).

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις