Breaking news

Νοσοκομείο και δημόσια υγεία
A

Έφυγε από τη ζωή ένας 57χρονος άνδρας από λεπτοσπείρωση, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ εδώ και 15 ημέρες.

Ό άτυχος άνδρας βρισκόταν σε κατάσταση κώματος στο νοσοκομείο Ζακύνθου, από τις 2 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από συγγενείς του, οι γιατροί των διασωλήνωσαν και ξεκινήσαν τις εξετάσεις προκειμένου να βρεθούν τα αίτια, για την κατάσταση της υγείας του.

Μέσα στο διάστημα των 10 περίπου ημερών ανακαλύφθηκε ότι ο άνδρας είχε μολυνθεί από βακτήριο το οποίο του προκάλεσε λεπτοσπείρωση. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Μεγάλη η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής

Τόσο το περιστατικό της απώλειας του 57χρονου άνδρα, αλλά και η υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο νησί, έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων και των υγειονομικών αρχών.

Συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει ανάλογη υγειονομική έρευνα για την κατάσταση στη Ζάκυνθο.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι υπάρχουν μεγάλοι όγκοι από σκουπίδια, στα οποία πηγαίνουν ποντίκια και αδέσποτες γάτες και σκύλοι. Παράλληλα τα λύματα τα οποία έχουν αυξηθεί κατά πολύ φτάνουν στο ποτάμι και ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί σωστά.

Οι βλάβες στα δίκτυα αποχέτευσης φαίνεται να ενισχύουν το γενικότερο πρόβλημα.

Ο άτυχος άνδρας φαίνεται να διέμενε σε περιοχή της Ζακύνθου η οποία είχε υγειονομικά προβλήματα, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί πως μπορεί να μολύνθηκε από το βακτήριο της λεπτοσπείρωσης.

Τι είναι η λεπτοσπείρωση

Η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη η οποία παρατηρείται σε ανθρώπους και ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα (Leptospira spp). Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις