Breaking news

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Συμπληρωματική απολογία αντί αγόρευσης της εισαγγελέως
A

Ανατροπή στην προγραμματισμένη εισαγγελική αγόρευση στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Αντί της αγόρευσης, ο κατηγορούμενος απολογείται συμπληρωματικά επί νέων στοιχείων στην υπόθεση, τα οποία επικαλείται ο ίδιος.

Η Κική Πακιρτζίδου, εκ των συνηγόρων του, δήλωσε πως περιήλθαν χθες στα χέρια του εντολέα της κάποια έγγραφα για τα οποία θέλει να δώσει συμπληρωματική απολογία, αλλά και να διενεργηθεί γραφολογική εξέταση επί αυτών.

Η Εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου και το δικαστήριο το αποδέχθηκε ομόφωνα.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός ηθοποιός δικάζεται επί 10 μήνες για πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με τον ηθοποιό να μετάγεται από την φυλακή στο εδώλιο, καθώς τον Ιούλιο του 2021 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, η οποία αφορά βιασμό, αλλά και δύο απόπειρες βιασμού. Στην πορεία της δίκης, ήταν το ΜΟΔ που τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι θιασάρχης μπορεί να βγει από την φυλακή και του επέβαλε περιοριστικούς όρους. Στην πρόταση της για την έξοδο του ηθοποιού από την φυλακή, η Εισαγγελέας είχε αναφέρει πως δεν θεωρεί πως ο κατηγορούμενος, για έναν βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού κατά τριών συναδέλφων του, παραμένει επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων. Είχε αιτιολογήσει μάλιστα αυτή την άποψη της, επισημαίνοντας ότι ο θιασάρχης «είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους», και επιπλέον ότι πλέον οι συνεργάτιδες του είναι ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται και επομένως σε θέση να προφυλαχθούν.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση του καταλογίζεται ότι επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα .

Οι δικαστικές αρχές προσάπτουν στον επιφανή καλλιτέχνη μία «μακρά περίοδο δράσης» την οποία προσδιορίζουν από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία "φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη - θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπεια σε βάρος των θυμάτων του"

Σήμερα η Εισαγγελική λειτουργός θα αναπτύξει στους τρεις τακτικούς δικαστές και στους τέσσερις ενόρκους, την κρίση της για τον ηθοποιό μετά την εξαντλητική διαδικασία που έχει προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Με το "ένοχος" ή "αθώος" της Εισαγγελέως, που έχει ειδικό βάρος για το δικαστήριο χωρίς να το δεσμεύει στην απόφαση του, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση των δικαστών που θα κρίνει την "επόμενη μέρα" του καλλιτέχνη.

Τι είπε στη συμπληρωματική του απολογία ο ηθοποιός

Στοιχεία, που κατά την άποψή του, αποδεικνύουν οργανωμένο σχέδιο με κίνητρο οικονομικό σε βάρος του, ανέγνωσε στην συμπληρωματική απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Όπως είπε στο δικαστήριο:

«Απευθυνόμενος προς το δικαστήριό σας, θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα οποία αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μίντζιας, συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κ.κ. Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κόρη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου, η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο».

Η συνήγορος του ηθοποιού συμπλήρωσε πως έδρα της επίμαχης εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μίντζια και ότι στο καταστατικό της προβλέπεται: «Σκοπός η προβολή και η προώθηση καλλιτεχνών».

Είπε επίσης πως η εταιρία έχει και site και ανέγνωσε όσα αναφέρονται σε αυτό. «Έχει πελάτες στο site το mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;» είπε η κ. Πακιρτζίδου.

Οι ισχυρισμοί της πλευράς του κατηγορούμενου προκάλεσαν εκνευρισμό στην ηθοποιό Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα και ακούγοντας τον Πέτρο Φιλιππίδη σηκώθηκε αρκετές φορές φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν τον συνήγορο κ. Μίντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μιντζιας ιδιαίτερα οργισμένος είπε: «Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει ο κατηγορούμενος κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομά μου. Είναι δειλός. Απαιτώ να πει ευθέως ότι εννοεί πως εγώ κατέστρωσα το σχέδιο που επικαλείται.

Αυτός είναι ο κατηγορούμενος, αυτός ήταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επί 23 χρόνια. Η οικογένειά μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπειά μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Ζητάω διακοπή για να καταθέσω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις