Breaking news

Αλέξης Κούγιας
A

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ παράλληλα έχει κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

Η κατηγορία για την οποία λογοδοτεί σήμερα στην Ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 στο Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, όπου το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» και θα έπαιρνε εξιτήριο άμεσα και τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την μεγάλη της αδελφή Τζωρτζίνα.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη»

Ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας, έκανε δηλώσεις έξω από το δικαστήριο, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως πρόκειται για μία εμβληματική δίκη.

«Το τονίζω για άλλη μία φορά για να το κλείσω το θέμα. Όσες επιθέσεις και να γίνονται εναντίον μου δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορούμενη. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα, εμφανίζονται – και ειδικά δημοσιογράφοι που δεν έχουν δημοσιογραφικό αυτοσεβασμό  – εμφανίζονται. Θα πρέπει να προσέχουν αυτά που λένε γιατί αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορούμενης», σημείωσε.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι σίγουρος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις