Breaking news

vroxi kairos
A

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Η ΕΜΥ επισημαίνει πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. έως τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα,
  2. στα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι.

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική σήμερα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα υπάρχουν επίσης λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Πέμπτης

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά, νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις