Breaking news

Ιώσεις και γρίπες
A

Μεγάλη προβλέπεται να είναι η έξαρση ιώσεων, αλλά και κρουσμάτων κορονοϊού το προσεχές διάστημα, με το σύστημα υγείας να περνάει δύσκολη φάση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Καπραβέλος έκανε γνωστό ότι «Τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν αύξηση των ιώσεων το επόμενο δίμηνο και το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλο. Τα παιδιατρικά τμήματα είναι λίγα, ειδικά στην βόρεια Ελλάδα».

Έπειτα του έγινε η ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να έχει μέχρι και 200.000 κρούσματα γρίπης την ημέρα. Ο καθηγητής απάντησε ότι «Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία γονάτισε στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων».

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως η έξαρση των ιών που έχει ξεσπάσει καλλιεργεί ένα τείχος ανοσίας το οποίο αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, μια και στο προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε άμεση επαφή του πληθυσμού με ιογενείς λοιμώξεις.

Τέλος ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν συστάσεις για χρήση της ιατρικής μάσκας, την εποχή που θα υπάρξει μεγάλη έξαρση  των ιογενών λοιμώξεων λέγοντας ότι «Δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί, τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν» είπε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις