Breaking news

pistopiitiko_nosisis
A

Το ενδεχόμενο της προσωρινής ακύρωσης των πιστοποιητικών εμβολιασμού εξετάζει η κυβέρνηση για όσους νοσούν από κορονοϊό δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. 

Συγκεκριμένα ο ίδιος όταν διερωτήθηκε για το τι ακριβώς θα ισχύσει για τους εμβολιασμένους πολίτες πολίτες που νοσούν και αν θα μπορούν να κυκλοφορούν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά το πέρας της νόσησης και μέχρι να εκδοθεί το πιστοποιητικό που της αναλογεί δήλωσε τα εξής:

« Το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε νομοθετικά και τεχνικά κάποια λύση για να μην έχουμε τέτοιες περιπτώσεις, που κάποιος μπορεί να κάνει τέτοια χρήση. Διερευνούμε τη δυνατότητα προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού ». 

Ακόμη συνεχίζοντας τις δηλώσεις του επί του θέματος ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι « Με την πρόσφατη ΚΥΑ η απουσία από την εργασία λόγω νόσησης θεωρείται νόμιμη και με rapid test, τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους. Με το που γίνεται η διάγνωση από το φαρμακείο ή το διαγνωστικό κέντρο, φαίνεται και στο σύστημα ». 

Τέλος έκλεισε λέγοντας ότι όσον αφορά στο πιστοποιητικό νόσησης « Οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται PCR test, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί το rapid test. « Ισχύει για 90 ημέρες πλέον το πιστοποιητικό νόσησης και εκδίδεται έπειτα από 14 ημέρες ». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις