Breaking news

Χριστούγεννα στην παραλία
A

Με ηλιόλουστο καιρό θα μας υποδεχτούν οι τελευταίες ημέρες του 2022 σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η αυξημένη υγρασία που θα περιορίσει την ορατότητα θα δημιουργήσει τοπικές ομίχλες. Οι υψηλότερες από τα κανονικά θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και μάλιστα ως την επόμενη Τετάρτη, τουλάχιστον. Το θερμόμετρο θα πέφτει και κάτω από το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Στην προοπτική του καιρού, κάποια εντυπωσιακή καιρική αλλαγή δεν προβλέπεται τουλάχιστον ως την επόμενη Τετάρτη. Μάλιστα από την Κυριακή ξανά λίγο η θερμοκρασία θα ανέβει φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 18 με 19 και τοπικά στην Κρήτη ίσως και 20 βαθμούς. Ο καιρός θα επανέλθει στην χειμερινή του τροχιά προς την ημέρα των Φώτων.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα στα Δωδεκάνησα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και στα πελάγη νοτίων διευθύνσεων 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 18 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η ορατότητα το πρωί και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοια, και στη Θεσσαλονίκη  σήμερα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου (Παραμονή Πρωτοχρονιάς)

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ και αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.

Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά (Κυριακή 1η Ιανουαρίου)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την πρώτη ημέρα του 2023 και μόνο στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο!

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και στα πελάγη τοπικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις