Breaking news

Χριστούγεννα
A

Περισσότερο Πάσχα θα θυμίζει το καιρός τα φετινά Χριστούγεννα. Μάλιστα, ο γνωστός μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκη, θέλοντας να τονίσει το πόσο ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, έκανε λόγο για... «Πασχούγεννα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Κυριακή των Χριστουγέννων  θα θυμίζει Κυριακή του Πάσχα και η Δευτέρα, Δευτέρα του Πάσχα με θερμοκρασίες έως και 20 βαθμού

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», πως ο υδράργυρος ανεβαίνει στην Αττική από σήμερα και ο καιρός είναι πιο μαλακός, με υγρασία. Υπάρχουν κάποιες χαμηλές συννεφιές που δημιουργούν και τοπικές ομίχλες.

«Και στη νότια Ιταλία έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και εκεί εστιάζεται το επίκεντρο του θερμού κύματος που επηρεάζει και την Ελλάδα», σημείωσε ο γνωστός προγνώστης.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φθάσει τους 13 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, την ημέρα δηλαδή των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις