Breaking news

Βέλγιο: Η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μέρος των χρημάτων, αναφέρουν η εφημερίδα Le Soir και το περιοδικό Knack
A

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή κρίθηκε προφυλακιστέα για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate.

Η εν λόγω απόφαση θα κριθεί εκ νέου στις 22 Ιανουαρίου. Τότε, θα επαναξιολογηθεί εκ νέου η τύχη της από το δικαστικό συμβούλιο, όπως προβλέπει το βελγικό δικαστικό σύστημα.

Η ευρωβουλευτής απολογήθηκε σήμερα επί μία ώρα και ζητούσε δια των συνηγόρων της να αποφυλακιστεί με τον περιοριστικό όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (το γνωστό «βραχιολάκι», δεν έπεισε τους δικαστές.

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης στο επόμενο διάστημα, εντούτοις η παραμονή της στη φυλακή είναι αδιαπραγμάτευτη προς το παρόν.

Ο ένας εκ των συνηγόρων της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον Alpha, είχε προϊδεάσει για την αρνητική εξέλιξη, καθώς όπως εξήγησε, το κλίμα μέσα στο δικαστήριο δεν ήταν καλό για την ευρωβουλευτή.

Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι ακούγοντας όπως τους παράλογους ισχυρισμούς του εισαγγελέα τον ειρωνεύτηκε. Επειδή η παρουσία μας εκεί δεν ήταν διακοσμητική του είπα: «Τι νομίζετε ότι θα έρθουν στρατεύματα από το Κατάρ να καταλάβουν τις Βρυξέλλες;» Και πρόσθεσε: «Μέχρι και η πρόεδρος μειδίασε».

Τα τρία νέα ονόματα

Σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano σήμερα η κ Καιλη έδωσε στις αρχές 3 νέα ονόματα αυτό του πρώην εργοδότη του συντρόφου της Ανδρέα Κοτζολίνο καθώς και 2 νέους ευρωβουλευτές των σοσιαλιστών . Και οι 2 Ιταλοί, την Αλεσάντρα Μορέτι και τον Μπράντο Μενιφέι .

Τι γράφουν τα ξένα μέσα

Τοπικά μέσα ενημέρωσης στις Βρυξέλλες ανέφεραν νωρίτερα ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, που θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της για το σκάνδαλο του Qatargate.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βέλγιο, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ -που έχει αναλάβει την υπόθεση του Qatargate- φέρεται να ζήτησε την παραμονή της στη φυλακή προκειμένου να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στην έρευνα που κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της καθώς θα πρέπει να βρίσκεται μαζί με το παιδί της, την ώρα που το δρόμο για την φυλακή έχει πάρει και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Παράλληλα, η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία θα εξεταστεί από το τριμελές εφετείο τις επόμενες ημέρες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις