Breaking news

Χριστούγεννα στην Αθήνα
A

Την πρόβλεψη του για τον καιρό που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες και μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, παρουσίασε ο γνωστός προγνώστης καιρού, Σάκης Αρναούτογλου

Πιο συγκεκριμένα, για τον καιρό από τώρα και έως την ημέρα των Χριστουγέννων είπε πως, «οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση το επόμενο 24ωρο. Όπως επισήμανε όμως "μετά από μια τέτοια ψυχρή μάζα, η οποία κατέβηκε μέχρι και την χώρα μας, τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα πέφτει η θερμοκρασία μέχρι και τα Χριστούγεννα αρκετά χαμηλά σε πολλές περιοχές της χώρας».

Την ίδια ώρα, τόνισε πως όσο εξασθενούν οι άνεμοι εντός της εβδομάδας, η υγρασία θα γίνεται περισσότερη και αυτή θα μεταφράζεται σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες σε πάχνη. Παράλληλα, τόνισε, πως σε περιοχές με αρνητικό πρόσημο στη θερμοκρασία τα πρωινά θα σχηματίζεται πάχνη, για την οποία ο κ. Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή στους οδηγούς κυρίως του επαρχιακού δικτύου. Κατά τ’ άλλα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει λιακάδα με καλή διαύγεια στην ατμόσφαιρα.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως όσο βαδίζουμε προς τα Χριστούγεννα αναμένονται ανοιξιάτικου τύπου βροχές, με «εντυπωσιακότατη», όπως είπε, «άνοδο της θερμοκρασίας». Η άνοδος αυτή όμως θα διαρκέσει μέχρι και τα Χριστούγεννα σχεδόν σε όλη την κεντρο-νοτιο-δυτική Ευρώπη.

«Η μέρα των Χριστουγέννων προβλέπεται να κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και ίσως κάποιες τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά ορεινά, το σκηνικό θα είναι ανοιξιάτικο με ένα σχετικό κρύο μόνο το πρωί, ιδίως στα ηπειρωτικά», σημείωσε.

Κρύο από τη 2η ημέρα των Χριστουγέννων

Σοβαρή επιδείνωση του σκηνικού του καιρού προβλέπεται στις 27 Δεκεμβρίου στα κεντρικά και βορειοανατολικά της Ευρώπης, με μια «κατεβασιά παγερού αέρα μαζί με χιονοπτώσεις», που δεν αποκλείεται σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου να φτάσουν και στη χώρα μας από τις 28 Δεκεμβρίου.

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων υπάρχουν ενδείξεις για νέα αλλαγή του καιρού προς το κρύο η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά και την χώρα μας.

Ωστόσο, το αν η ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει τα Βαλκάνια φτάσει μέχρι και την Ελλάδα, θα διευκρινιστεί στις προγνώσεις των επόμενων ημερών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις