Breaking news

Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια για δωρεάν μετακίνηση ανέργων
A

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ πρώην ΟΑΕΔ) ανακοίνωσε την εισαγωγή νέων εισοδηματικών κριτηρίων αναφορικά με τις δωρεάν μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα η δωρεάν μετακίνηση ανέργων εγγεγραμμένων της ΔΥΠΑ στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα είναι δυνατή μέσω συγκεκριμένων εισοδηματικών κριτηρίων.

Ειδικότερα στις 14 Δεκεμβρίου υπεγράφη σχετική υπουργική απόφαση που αφορά τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων το τρέχον Β' εξάμηνο του 2022, που ακολουθεί την προηγούμενη απόφαση τον περασμένο Φεβρουάριο για το Α' εξάμηνο.

Για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα μέσα του ΟΑΣΑ στην Αθήνα και του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να ισχύει και το κριτήριο της εντοπιότητας, μαζί με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια.

Πότε δεν εφαρμόζονται τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια δεν τίθενται σε εφαρμογή σε όσους είναι άνεργοι για περίοδο μικρότερη των 12 μηνών, ενώ η απόφαση θα έχει ισχύ από την δημοσίευση της απόφασης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ποιοι θα δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση

Δωρεάν μετακίνηση θα δικαιούνται:

  • Oι άνεργοι που έχουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 14.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο και έως 20.000 ευρώ για ζευγάρια, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. 
  • Οι μονογονεϊκές οικογένειες, εισόδημα έως 23.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

Τέλος να επισημανθεί ότι για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα μέσα του ΟΑΣΑ, θα πρέπει να έχει εκδοθεί σχετική προσωποιποιημένη κάρτα και οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιδυκνείουν και αποδεικτικό της ιδιότητάς τους σε περίπτωση ελέγχου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις