Breaking news

Ακραία μορφή bullying σε 12χρονο στο Βόλο
A

Εξωφρενική είναι η αποκάλυψη της ακραίας μορφής bullying με την οποία ερχόταν αντιμέτωπος ένας 12χρονος μαθητής από τον Αλμυρό Βόλου, καθώς μία παρέα δεκατριάχρονων έδεσε, χάραξε και έκαψε με τσιγάρα το παιδί.

Το αποκορύφωμα της ειδεχθούς υπόθεσης που συνέβη στον Αλμυρό Βόλου, έρχονται να εντείνουν οι καταγγελίες των γονιών των 13χρονων αλλά και των ίδιων για το γεγονός ότι ο πατέρας του 12χρονου μαθητή τους απείλησε με καραμπίνα, υποστηρίζοντας με ψέματα τις καταγγελίες τους, οι οποίες πήραν το δρόμο του δικαστηρίου και είχαν ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη, της τραγικής καθημερινότητας και επιθέσεων που βίωνε το 12χρονο αγόρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχολείο είχε τιμωρήσει την περασμένη χρονιά με 6 ημέρες αποβολή ένα από τα παιδιά της συμμορίας. Ενώ όπως αναφέρεται ο "αργηγός" της "συμμορίας" ήταν εκείνος που είχε δέσει το 12χρονο, έπειτα το χάραξε με σουγιά και τον έκαψε με τσιγάρο.

Οι γονείς των θυτών τους πήγαν στα δικαστήρια

Η όλη υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, όταν οι οι γονείς των δεκατριάχρονων κατήγγειλαν τους γονείς του 12χρονου για εξύβριση και απειλή με όπλο απέναντι στα παιδιά τους. Συγκεκριμένα οι γονείς ενός 12χρονου και 13χρονου υποστήριξαν ότι τα παιδιά τους έπεσαν θύματα ενός γείτονας τους, ο οποίος τα απείλησε με καραμπίνα και η σύζυγος του τα εξύβρισε.

Τι αποδείχθηκε

Στην πραγματικότητα αυτό το οποίο προέκυψε μέσα από τις καταγγελίες των γονέων ήταν ότι ο πατέρας του 12χρονου δεν είχε απειλήσει τα παιδιά με καραμπίνα, αλλά αντ' αυτού, η παρέα των τριών εκ των τεσσάρων παιδιών πέρασαν έξω από το σπίτι του 12χρονου, ακολουθώντας το και εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε η μητέρα του, ζητώντας του να μη το ξανα ενοχλήσουν.

Παράλληλα στο δικαστήριο γνωστοποιήθηκε ότι η παρέα των τεσσάρων παιδιών, έβαλε μπροστά σε κλοπή δίκυκλου το 12χρονο συμμαθητή τους, προκειμένου να ενοχοποιηθεί. Ο ίδιος ο 12χρονος με τη σειρά του ομολόγησε ότι τον θεωρούσαν "καρφί", τον απείλησαν και για αυτό τον ακολούθησαν έξω από το σπίτι του, ενώ στη συνέχεια είπα το ψέμα της απειλής του πατέρα με την καραμπίνα.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και εκτίμηση επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία ο 12χρονος που δέχεται bullying είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

Όπως ανέφερε το gegonota.news, το άτυχο 12χρονο ξεκίνησε να κακοποιείται πριν δύο χρόνια τόσο λεκτικά αλλά και σωματικά από τρεις συμμαθητές του, χωρίς το σχολείο να παρεμβαίνει με σκοπό την προστασία του. Αδικαιολογήτως παρόλο που χρίζει διαχείρισης ειδικού σχολείου, το παιδί εξακολουθεί να παρακολουθεί μαθήματα στο Γυμνάσιο Αλμυρού. 

Τι δήλωσαν οι γονείς του παιδιού

Ο 12χρονος περιέγραψε στην μητέρα του πως ένα από τα παιδιά τον έπιασε από το γιακά, λέγοντάς του «Εσύ είσαι υπεύθυνος για την κλοπή, θα δεις τι θα σου κάνω από δω και πέρα στο σχολείο». Για το λόγο αυτό, σύμφωνα  με τη μητέρα του παιδιού, φέρεται να κυνήγησαν το παιδί ως το σπίτι του.

Στην απολογία της η μητέρα του 12χρονου, παραδέχθηκε πως βγήκε από το σπίτι και φώναξε στους συμμαθητές του 12χρονου αλλά χωρίς να τους βρίσει ή να χρησιμοποιήσει εναντίον τους απειλές. «Είπα μόνο μακριά από το παιδί μου, αλλιώς θα καλέσω την αστυνομία, θα ειδοποιήσω τον διευθυντή» περιέγραψε η γυναίκα, συντετριμμένη.

Από την πλευρά του ο πατέρας του 12χρονου δήλωσε πως δεν βγήκε ποτέ με καραμπίνα να απειλήσει τα παιδιά. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν βγήκε καν έξω από το σπίτι γιατί μιλούσε στο τηλέφωνο ενώ τον ενημέρωσε μετά η γυναίκα του για το συμβάν. Ο άνδρας ουδέποτε είχε στην κατοχή όπλο, όπως αποδείχθηκε από το μητρώο της αστυνομίας αλλά και κατάθεση μάρτυρα.

Το πόρισμα της δίκης

Στο μεταξύ στο δικαστήριο, για την υπεράσπιση του ζευγαριού κατέθεσε ένας επαγγελματίας, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση κοντά στο σπίτι τους. 
Συγκεκριμένα ο μάρτυρας έτυχε να περνάει εκείνη την ώρα προκειμένου να πάει στη δουλειά και δήλωσε ότι δεν είδε τον πατέρα του 12χρονου να κρατά καραμπίνα, παρά μόνο τη μητέρα του, η οποία παρακαλούσε να αφήσουν ήσυχο το παιδί της, σε μία σκηνή έντασης.

Οι γονείς του παιδιού που κατήγγειλαν την χρήση καραντίνας, είπαν πως το παιδί τους είναι ζωηρό και επιβεβαίωσαν ότι είχε λάβει 6ημερη αποβολή.

Όταν ερωτήθηκαν για την αιτία της αποβολής, οι ίδιοι απάντησαν ότι «Δεν δικάζεται σήμερα αυτό το γεγονός».

Τελικά το δικαστήριο έκρινε αθώους τους γονείς του 12χρονου, ενώ ο δικηγόρους τους δήλωσε ότι σκοπεύει να διερευνήσει τη στάση του διευθυντή του γυμνασίου και θα αποδόσει ευθύνες για όλα όσαν συμβαίνουν.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις