Breaking news

Δίκη Χρυσής Αυγής
A

Να απορριφθούν οι αιτήσεις αποφυλάκισης των καταδικασμένων νεοναζί και μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, ζήτησε από το δικαστήριο η εισαγγελέας, της έδρας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να εκτίσουν κανονικά την ποινή τους, καθώς δεν κρίνει πως από την παραμονή τους στη φυλακή προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη σημειώνοντας πως ούτε το γεγονός ότι η φιλοδοξία τους να μην τερματιστεί η πολιτικής τους καριέρα, δεν πρέπει να τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους κρατουμένους.

Για τον ευρωβουλευτή Λαγό, που λαμβάνει το ήμισυ του μισθού, έκρινε πως δεν υπάρχει οικονομικό ζήτημα, ενώ για τα ιατρικά προβλήματα των συγγενών, που επικαλέστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, επεσήμανε πως μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. 

Αναλύοντας το σκεπτικό της η εισαγγελέας επικαλέστηκε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για μη χορήγηση αναστέλλουσα δύναμης στην έφεση στους κατηγορούμενους, αναφέροντας πως οδηγήθηκαν στην φυλακή λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, τις εν ψυχρώ επιθέσεις προς τους παθόντες καθώς και διότι πρόκειται για επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα, αδίστακτα άτομα.

Η απορριπτική απόφαση της εισαγγελέως πυροδότησε τις αντιδράσεις των δύο καταδικασμένων, Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού.

Μάλιστα, η πλευρά του Γιάννη Λαγού κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως, με τον δικηγόρο του, Κωνσταντίνο Πλεύρη, να δηλώνει πως «η εισαγγελέας πολιτικοποίησε την ποινική δίωξη και ζητάμε την εξαίρεσή της». Ακόμη, συμπλήρωσε πως εάν η εισαγγελία ανακαλέσει θα αποσύρει την αίτηση.

Σύμφωνα με το MEGA, η εισαγγελέας από την πλευρά της τόνισε πως δεν θα αποσύρει ούτε λέξη από την πρότασή της.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις