Breaking news

koronoios prostimo
A

Εισήγηση για πιο αυστηρό πλαίσιο στη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών νόσησης με λοίμωξη covid-19 έγινε από μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά τη διάρκεια της τακτικής σημερινής συνεδρίασης. Κοντολογίς, οι επιστήμονες ζητούν εφεξής η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης να προκύπτει και από θετικό μοριακό έλεγχο (PCR), όχι μόνο από θετικό rapid test όπως γινόταν μέχρι τώρα.  

Παράλληλα εισήγηση έγινε και για την τακτική διενέργεια self test εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων καθόλο το διάστημα των εορτών, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Η αυστηροποίηση της διαδικασίας κρίθηκε αναγκαία καθώς διαπιστώθηκε πως η «ευκολία» του διαγνωστικού ελέγχου για μόλυνση με κορονοϊό μέσω των rapid test σε εργαστήρια, ιατρεία και φαρμακεία αύξησε τα περιστατικά νόσησης.

Εφόσον γίνει δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής, όσοι νοσούν θα πρέπει να το επιβεβαιώνουν (και) με μοριακό τεστ (PCR), εφόσον θέλουν να αιτηθούν την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης διάρκειας έξι μηνών.

Τέλος, η Επιτροπή εισηγήθηκε τη διενέργεια self test από όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, κατά τον Δεκέμβριο, μήνα έντονης κινητικότητας και συναθροίσεων λόγω του εορταστικού χαρακτήρα του.

Εκτός από τα δύο self test που θα διατεθούν δωρεάν σε όλους όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, οι ειδικοί θα απευθύνουν ισχυρή σύσταση να γίνονται σε τακτική βάση self test, και ιδίως πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως τα θετικά στον κορονοϊό άτομα, να απομονωθούν και να μην γίνουν μεταδότες στις εορταστικές συναντήσεις και συναθροίσεις.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις