Breaking news

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα στο κεφάλι: Έως τη Δευτέρα η απόφαση για τον 34χρονο αστυνομικό
A

Έως τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την προφυλάκιση ή μη του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη ύστερα από καταδίωξη στα Διαβατά.

Ο ανήλικος άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, έπειτα από εκτεταμένες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και Εισαγγελέα, για συμπληρωματική απολογία με τα νέα δεδομένα.

Στην συνέχεια, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη.

Υπενθυμίζεται πως το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία  - που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού - ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Υπενθυμίζεται πως χθες η οικογένεια του 16χρονου είπε το τελευταίο «αντίο» στην κηδεία του που έγινε στον οικισμό Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη. 

Η σορός του ανήλικου Ρομά, ο οποίος ήταν πατέρας ενός παιδιού, μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στον καταυλισμό και παρέμεινε όλο το βράδυ, με την οικογένειά του να είναι συνεχώς δίπλα στο φέρετρο.

Το πρωί της Πέμπτης η σορός του 16χρονου Κώστα μεταφέρθηκε στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στα κοιμητήρια Ευόσμου, ενώ παρόντες ήταν εκατοντάδες Ρομά που συνόδευαν την πομπή, άλλοι κρατώντας λουλούδια και άλλοι στεφάνια, υπό τους ήχους λαϊκής μουσικής.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις