Breaking news

emvolio koronoiou
A

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου και της κυβέρνησης Ντράγκι που μόλις ολοκληρώθηκε, ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 50 ετών, γίνεται υποχρεωτικός στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα υιοθετήθηκαν δυο διαφορετικές αποφάσεις. Αρχικά οι πολίτες άνω των 50 ετών που δεν εργάζονται πρέπει να εφαρμόσουν κατευθείαν υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ενώ οι πολίτες επίσης άνω των 50 ετών, οι οποίοι εργάζονται (στον δημόσιο, ιδιωτικό τομέα, στο εμπόριο ή αλλού) θα έχουν επέκταση του πράσινου πάσο (το οποίο απαιτεί τουλάχιστο 2 δόσεις εμβολίου) για την χρήση μέσων μεταφοράς και την πρόσβαση σε θέατρα, κινηματογράφους, καφέ, εστιατόρια, στάδια, συνέδρια. Ακόμη οι Ιταλοί, όπως και οι  ξένοι που διαμένουν στην χώρα  θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να προσαρμοστούν στην νέα αυτή απόφαση.

Έπειτα από μία μακρά διαπραγμάτευση, όσον αφορά στη σειρά υπηρεσιών και επιχειρήσεων που είναι ανοικτές για τους πολίτες, όπως είναι οι τράπεζες, τα ταχυδρομεία, τα γραφεία του Ιταλικού Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και τα κομμωτήρια, υιοθετήθηκε το « απλό πράσινο πάσο του εμβολίου ». Κάτι το οποίο σημαίνει ότι η πρόσβαση στους πελάτες και ασφαλισμένους θα επιτρέπεται στους εμβολιασμένους, αλλά και στους ανεμβολίαστους που έχουν κάνει ανάλογο διαγνωστικό τεστ.

Ειδικότερα ένα μέρος των ιταλικών συνδικάτων, σχολίασε τα μέτρα υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται ακόμη πιο θαρραλέες αποφάσεις και ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να επεκταθεί σε νέες ηλικιακές και επαγγελματικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα « Είναι ανεμβολίαστοι τα 2/3 των ασθενών με κορονοϊό που βρίσκονται  στις ΜΕΘ και το 50%  όσων εισήχθησαν στις κλίνες των νοσοκομειακών θαλάμων. Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των ανεμβολίαστων και, κατά συνέπεια, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία », τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας  Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Έπειτα ο Ιταλός υπουργός, δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα δήλωσε πως « Είμαστε οι πρώτοι που υιοθετούμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 50  ετών. Όπως ήμασταν επίσης οι πρώτοι που υιοθετήσαμε το πράσινο πάσο εμβολιασμένου. Παράλληλα, συμφωνήσαμε να  υπάρξει η μέγιστη δυνατή ευελιξία σε ότι αφορά την ενίσχυση της τηλεργασίας ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις