Breaking news

Tραυματισμός εργαζόμενου κατά τη διάρκεια εργασιών σε επιβατηγό πλοίο, στη δεξαμενή της Ακτής Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά
A

Νέο περιστατικό εργατικού ατυχήματος σημειώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα.

Ένας 61χρονος ημεδαπός εργαζόμενος τραυματίστηκε, μετά από πτώση από σκαλωσιά, κατά τη διάρκεια εργασιών σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής δεξαμενής της Ακτής Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ο 61χρονος μεταφέρθηκε με ασθενόφορο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Βούλας.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) έχει εκφράσει την αγωνία της για την εφιαλτική τροπή που έχουν λάβει τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας, καθώς, όπως επισημαίνει, τα εργατικά δυστυχήματα πληθαίνουν και η χρονιά κλείνει με δεκάδες εργαζόμενους νεκρούς.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «οι εργαζόμενοι στον κλάδο καταγγέλλουν εντατικοποίηση της εργασίας, εξαντλητικά ωράρια, ελλιπή έως και ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας».

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι, εδώ και 1,5 χρόνο, έχει καταθέσει στην κυβέρνηση πλήρες πακέτο προτάσεων για τον περιορισμό των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων και έχει κρούσει κατ΄επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική αυτή κατάσταση, «η οποία, όμως, συνεχίζεται, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις αποφάσεις και δράσεις των αρμοδίων».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις