Breaking news

gennisi morou
A

Σοκαρισμένοι έμειναν οι εργαζόμενοι σε πτήση της Air Mauritius όταν, ακολουθώντας το σπαρακτικό κλάμα μωρού, εντόπισαν ένα νεογέννητο αγοράκι μόνο του, πεταμένο στον κάδο της τουαλέτας του αεροπλάνου. 

Επρόκειτο για τη πτήση της Πρωτοχρονιάς, η οποία προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα του Μαυρικίου Πορτ Λούις μετά από ταξίδι από τη Μαδαγασκάρη.

Οι αρχές του διεθνούς αεροδρομίου Sir Seewoosagur Ramgoolam βρήκαν το νεογέννητο κατά τη διάρκεια ενός τελωνειακού ελέγχου, σύμφωνα με το BBC. Μια 20χρονη γυναίκα συνελήφθη ως ύποπτη για την υπόθεση.

Η 20χρονη αρχικά αρνήθηκε ότι ήταν η μητέρα του μωρού. Ωστόσο, όταν διατάχθηκε να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση, επιβεβαιώθηκε ότι μόλις είχε γεννήσει ένα μωρό.

Η γυναίκα, η οποία έφτασε στον Μαυρίκιο με άδεια εργασίας δύο ετών, έχει τεθεί υπό αστυνομική επιτήρηση σε τοπικό νοσοκομείο, όπου η ίδια και ο γιος της φέρεται να είναι καλά στην υγεία τους.

Αναμένεται να της απαγγελθούν κατηγορίες ότι εγκατέλειψε το νεογέννητό της, ανέφερε το αγγλικό πρακτορείο.

Να θυμίσουν ότι ένα αντίστοιχο σκηνικό είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2020, όταν όλες οι γυναίκες επιβάτες σε πτήση της Qatar Airways για Αυστραλία αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε κολπικές εξετάσεις αφού ένα μωρό βρέθηκε σε τουαλέτα στο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα Ντόχα.

Το περιστατικό στο αεροδρόμιο Χαμάντ είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, αφού οι γυναίκες περιέγραψαν τη διαδικασία ως «επίθεση που εγκρίθηκε από το κράτος».

Η χώρα αργότερα ζήτησε συγγνώμη για τις έρευνες, υποσχέθηκε να εγγυηθεί τη μελλοντική «ασφάλεια» των επιβατών και σε έναν αστυνομικό του αεροδρομίου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις