Breaking news

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη (Τίμος Φακαλής/ethnos.gr)
A

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο αστυνομικός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο του 16χρονου Ρομά που επέβαινε στο αυτοκίνητο και δέχθηκε πυρά από τον ένστολο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αστυνομικός που βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης για το αιματηρό περιστατικό που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, κρατείται μέχρι την απολογία του.

Σημειώνεται ότι οι γονείς του 16χρονου πηγαίνουν στο νοσοκομείο για να ενημερωθούν για την κατάσταση του παιδιού τους. Μέσα στη μέρα πατέρας και μάνα αναμένεται να έρθουν και πάλι στο δικαστικό μέγαρο για να δηλώσουν παράστασης πολιτικής αγωγής.

Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια

Την ίδια ώρα, επεισόδια σμειώθηκαν έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, καθώς ομάδα Ρομά και αλληλέγγυοι διαμαρτύρονται για το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ομάδα των διαμαρτυρόμενων έβαλε φωτιά σε κάδους έξω από τα Δικαστήρια, ενώ οδοφράγματα έχουν στηθεί και στη δυτική Θεσσαλονίκη στο σημείο που έγινε το τραγικό περιστατικό.

Η αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αστυνομικός υποστήριξε πως κινδύνευε η ζωή των συναδέλφων του και γι' αυτό πυροβόλησε. Ο πατέρας του 16χρονου τραυματία ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Η πρώτη ένταση δημιουργήθηκε μετά από επίθεση Ρομά σε αστυνομικούς μπροστά από το δικαστικό Μέγαρο, στη συνέχεια προκλήθηκε και δεύτερη ένταση από αντιεξουσιαστές που έχουν φτάσει στο σημείο.

«Δεν ήταν η βενζίνη δεν ήταν τα λεφτά οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήταν Ρομά», φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Σημειώνεται δε ότι μετά τη χθεσινή ένταση, διευθυντές δύο Κλινικών του Ιπποκράτειου απευθύνουν έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έθεσαν σε κίνδυνο τη λειτουργία του Νοσοκομείου κατά τη χθεσινή εφημερία.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος

Σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση δείχνει πως είναι ο 16χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Ειδικότερα, η κατάσταση της υγείας του ανήλικου, που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, το βράδυ της Δευτέρας που πέρασε δεν παρουσίασε κάποια επιπλοκή και είναι απύρετος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Θεόφιλο Αλεξόπουλο, ο οποίος μίλησε στο OPEN.

Παράλληλα, ο δικηγόρος ανέφερε πως στις 10:00 θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο και τους θεράποντες γιατρούς.

«Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά κρίσιμη» η υγεία του 16χρονου, τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Μια copy paste ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ - Ο αστυνομικός ήθελε να τον εξουδετερώσει»

Αναφορικά με την πρώτη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε πως «Είναι μια ανακοίνωση που αναμέναμε, γνωστή και υπάρχει σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση αλόγιστης χρήστης αστυνομικής βίας. Είναι μία ανακοίνωση copy paste που έρχεται και λέει επί της ουσίας ότι τη στιγμή που χρησιμοποίησε βία υπήρχε μία επίθεση εις βάρος της».

«Από κανένα πραγματικό περιστατικό δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο. Είναι μία ευθεία βολή από πίσω από το άτομο που καταδιώκει τον 16χρονο. Είναι μια δολοφονική βολή που στοχεύει ευθέως προς το κεφάλι του νεαρού (...). Ήθελε σίγουρα να τον εξουδετερώσει, ήθελε σίγουρα να βάλει κατά αυτού και αυτό έκανε. Δεν χρησιμοποίησε κανένα μέσο το οποίο θα όφειλε να κάνει νωρίτερα. Δεν προσπάθησε να πυροβολήσει τα λάστιχα. Υπάρχει ακόμη μία βολίδα, η οποία, ας μου επιτραπεί εμένα η λογική σκέψη ότι με μία βολή ακόμα δεν προειδοποιείς τον καταδιωκόμενο», τόνισε έπειτα ο δικηγόρος του 16χρονου.

Τέλος, ο κ. Αλεξόπουλος είπε πως «το ποιον καταδίωκαν μπορεί να μην το γνώριζε ο αστυνομικός, αυτό που γνώριζαν σίγουρα είναι για ποια πράξη τον καταδίωκαν».

Διαβάστε ακόμα στο ethnos.gr:

e-ΕΦΚΑ: Νωρίτερα καταβάλλονται όλες οι συντάξεις του Ιανουαρίου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Η ζωή ίσως περνάει όντως μπροστά από τα μάτια μας! Τι ανακάλυψαν... τυχαία επιστήμονες

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις