Breaking news

βροχή
A

Ο μετεωρολόγος, κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για νέα κακοκαιρία, με ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσει από αύριο Τετάρτη το απόγευμα, ενώ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, κ. Τάσο Αρνιακό και κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου θα ακολουθήσει και δεύτερη το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου, βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη καταιγίδες ενδεχομένως να πλήξουν την Αττική από το βράδυ της Τετάρτης.

«Καταιγίδα έντονη ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική αύριο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αν και θα βρέξει δεν φαίνεται να είναι έντονες οι βροχές», αναφέρει.

Κακοκαιρία και το Σαββατοκύριακο 

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Όπως ανέφεραν οι μετεωρολόγοι κ. Τάσος Αρνιακός και κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλους βροχές θα δούμε την Κυριακή και στην Αθήνα.

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη 

Για σήμερα Τρίτη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς κατά τόπους να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια έως τους 11 με 14 βαθμούς, στα δυτικά και νότια τους 17 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις