Breaking news

Χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού
A

Το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού» θα τεθεί σε ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού θα περιλαμβάνει επιπλέον:

  • Κρέατα (μοσχάρι, αρνί ή κατσίκι, γαλοπούλα)
  • Γλυκά (τσουρέκια, βασιλόπιτες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα).

Το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει κάνει την άφιξη του εδώ και τέσσερις εβδομάδες στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και παρά τις αντιδράσεις και όλα όσα ακούγονται γύρω από αυτό, το υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται να κάνει σχέδια για ένα επερχόμενο «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού», καθώς και ενός δεύτερου «καλαθιού για ευάλωτες ομάδες» όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το γιορτινό Καλάθι του Νοικοκυριού, θα ξεκινήσει από τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσουν και τα ψώνια για το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι» ανέφερε πριν λίγες μέρες ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γ.Γ του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Θα είναι έτοιμες έως τότε και όλες οι κατηγορίες που θα προστεθούν. Αυτό που επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ είναι μια αύξηση των κωδικών κρέατος, όπως και κάποια παραδοσιακά γλυκίσματα. Συζητείται π.χ. να περιέχει χριστουγεννιάτικα τσουρέκια και βασιλόπιτες».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Γεωργιάδης, από τις 14 Δεκεμβρίου, αναμένονται οι ανακοινώσεις για το καλάθι των εορτών, ενώ πρόσθεσε ότι σε αυτό θα υπάρχουν και εκπλήξεις. «Θα κάνουμε το παν ώστε το εορταστικό τραπέζι φέτος να μπορούν οι συμπολίτες μας να το βρουν όσο γίνεται με μικρότερη αύξηση σε σχέση με πέρσι» σημείωσε ο υπουργός.

Τι θα περιλαμβάνει το εορταστικό καλάθι

Tο γιορτινό καλάθι του νοικοκυριού θα περιλαμβάνει πληθώρα προϊόντων, μεταξύ αυτών μοσχάρι, την παραδοσιακή γαλοπούλακουραμπιέδεςμελομακάροναζάχαρη άχνηαλεύρι για γλυκά, αναψυκτικά, τσουρέκια ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν αλκοολούχα ποτά ,ξηροί καρποί και κάποια τυριά.

Φυσικά από το χριστουγεννιάτικο καλάθι δεν θα μπορούσε να λείπει η βασιλόπιτα.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι να βρεθεί τρόπος να ενταχθούν στο καλάθι (διάρκειας δύο εβδομάδων – Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) και επιχειρήσεις εκτός των σουπερμάρκετ και για τον λόγο αυτόν υπάρχουν επαφές και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην αγορά.

Μάλιστα θα το συνθέτουν ομάδες προϊόντων «έκπληξη» , όπως επιτραπέζια, εκπαιδευτικά παιχνίδια, κούκλες, κ.τ.λ.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις