Breaking news

συγκέντρωση διαμαρτυρίας
A

Τα μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό υποκαταστήματος Τράπεζας στην οδό Τσιμισκή, καθώς διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί δραματικά.

Καταγγέλλουν μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes.gr, περίπτωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στην Κάτω Τούμπα που ανήκε σε μία εργαζόμενη με ελαστική μορφή απασχόλησης, για χρέος μόλις 1.400 ευρώ προς ιδιώτη.

Στη διαμαρτυρία που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη συμμετέχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων ενώ ισχυρή δύναμη της αστυνομίας παρακολουθεί από κοντά.

Τα μέλη του Συντονισμού ζητούν μεταξύ άλλων κατάργηση της νομοθεσίας πλειστηριασμών από το 2015 και μετά και προστασία της 1ης κατοικίας.

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος του Συντονισμού, κ. Ηλίας Σμήλιος:

Για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει και οι συνταξιούχοι, πολλά από τα σπίτια των οποίων βγαίνουν σε πλειστηριασμούς, μίλησε ο Βασίλης Παρτάλης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων, «Η Συσπείρωση».

Κατασχέσεις κινητών και ακινήτων για χρέη άνω των 500 ευρώ

Όπως διευκρινίζει ο νέος Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, τα αναγκαστικά μέτρα είναι αντίστοιχα του ύψους των οφειλών ενώ συγχρόνως, σε ότι αφορά στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ισχύουν συγκεκριμένα όρια και ειδικότερα:

Δεν επιβάλλεται κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς την Εφορία που υπολείπονται του συνολικού ποσού ύψους 50 ευρώ, αλλά εφόσον επιβληθεί, το ποσό δεν επιστρέφεται. Προφανώς οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών επιβάλλονται για ποσά από 51 ευρώ και πάνω.

Δεν επιβάλλεται κατάσχεση ακινήτων, καθώς και κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη, εφόσον το συνολικό ύψος του χρέους υπολείπεται των 500 ευρώ. Οι κατασχέσεις κινητών και ακινήτων επιβάλλονται για χρέη άνω των 500 ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις