Breaking news

Πλημμύρες στην Ελλάδα ενόψει Ariel
A

Μεγάλες ήταν οι απώλειες, αλλά και τα θύματα που έχει θρηνήσει η χώρα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των πλημμύρων, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δεδομένης της έντονης κλιματικής αλλαγής και ενόψει της κακοκαιρίας Ariel, η οποία φέρνει μία σειρά από έντονα καιρικά φαινόμενα αυτές τις μέρες, ραγδαίες καιρικές καταστάσεις όπως η αποκοπή των ρεμάτων, οι πυρκαγιές και η έντονη αστικοποίηση αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες που τελικά επιταχύνουν τα πλυμμηρικά φαινόμενα που απειλούν τη χώρα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, υπάρχουν κάποιες «κόκκινες» περιοχές οι οποίες αυξάνουν την επικινδυνότητα της εμφάνισης πλυμμήρων.

Στις «κόκκινες» ζώνες υψηλού κινδύνου, εντάσσονται περιοχές οι οποίες βρίσκονται κοντά σε χειμάρρους, ποτάμια και ταυτόχρονα βιώνουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από πλημμύρες

  1. Έβρος
  2. Χαλκιδική
  3. Θεσσαλονίκη
  4. Καρδίτσα
  5. Κεφαλλονιά
  6. Πάτρα
  7. Μάνδρα
  8. Κινέτα 
  9. Άργος
  10. Ηράκλειο 

Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας οι παραπάνω περιοχές πλήττονται από ποτάμιες πλημμύρες, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένος ο κίνδυνος, ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά και στις αστικές και παραθαλάσσιες περιοχές και πιο συγκεκριμένα την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, το Άργος, την Πάτρα και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις