Breaking news

Κορονοϊός
A

Μετά την μετάλλαξη Όμικρον που σαρώνει τόσο την χώρα μας όσο και την Ευρώπη, μία νέα παραλλαγή του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Γαλλία. 

Η νέα παραλλαγή, που έχει την προσωρινή ονομασία B.1.640.2 ή IHU, έχει εντοπιστεί ήδη σε 12 άτομα από την κοινότητα Φορκαλκιέ, στον γαλλικό νομό Αλπ Ντε Οτ Προβάνς στην περιφέρεια Προβηγκίας - Άλπεων - Κυανής Ακτής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη που έφτασε στη Γαλλία από το Καμερούν.

Κορονοϊός: Νέο μαύρο ρεκόρ σήμερα - Πάνω από 50.000 κρούσματα

Για τη νέα μετάλλαξη μίλησε σήμερα στο ΣΚΑΪ ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Μικροβιολογίας, και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αθανάσιος Τσακρής.

«Στη Γαλλία περιγράφεται μια καινούργια παραλλαγή με 30 περίπου μεταλλάξεις και 25 διαγραφές αμινοξέων στο γενετικό του υλικό, που δείχνει την ικανότητα που έχει ο ιός συνεχώς να μεταλλάσσεται, πιστεύουμε προς κατεύθυνση που δε θα είναι τόσο παθογόνος» σημείωσε ο κ. Τσακρής. 

Παράλληλα, όμως, ερωτηθείς για τα νέα δεδομένα από τη Δανία, και τις εκτιμήσεις περί τέλους της πανδημίας σε δύο μήνες ο κ. Τσακρής σχολίασε ότι αυτό είναι το ευχάριστο σενάριο. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι όλοι λίγο πολύ λόγω εμβολίου, λόγω προηγούμενης νόσησης θα έχουμε ανοσία που θα μας προφυλάξει, αλλά αν θυμηθούμε πως λειτουργούν οι κορωνοϊοί υπάρχουν συνεχώς νέες παραλλαγές. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις