Breaking news

Μετρό - Γραμμή 3
A

Μέσα στο επόμενο διάστημα των 20 ημερών αναμένεται να βγει η απόφαση σχετικά με την επέκταση του μετρό από την Ανθούπολη προς το Ίλιον.

Συγκεκριμένα ένα μήνα μετά την επέκταση του μετρό στον Πειραιά και τη δημιουργία της γραμμής 4, η διοίκηση του Αττικού Μετρό, έχει εναποθέσει σχέδια και για επέκταση της γραμμής 2 προς το Ίλιον.

Η επέκταση προβλέπεται να καλύψει τη λεωφόρο Κηφισίας μέχρι το δαχτυλίδι στην Αττική Οδό και να συνεχιστεί βόρει και δυτικά μέσω Αμαρουσίου και Πεύκης, ενώ προβλέπεται να φτάνει στη Λυκόβρυση, κοντά στην Εθνική Οδό.

Διαβάστε ακόμη: Μετρό: «Έρχονται» νέες επεκτάσεις συρμών σε Γλυφάδα, Καλλιθέα και Πετρούπολη

Η επέκταση προς τη δυτική Γραμμή περιλαμβάνει γραμμή μήκους 4 χλμ, καθώς και τρείς νέους σταθμούς, Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο. Οι δύο από τους τρεις σταθμούς βρίσκονται επί της οδού Θηβών.

Αφότου ολοκληρωθεί το έργο η επιβατική κίνηση πρόκειται να ανέρχεται σε επιπλέον 51.000 επιβάτες ημερησίως, με τις μετακινήσεις από το κέντρο της Αθήνας στη Δυτική Αττική να γίνονται μέσα ελάχιστο χρόνο.

Το δρομολόγιο ανάμεσα στο Σύνταγμα και το Ίλιον θα γίνεται σε μόλις 20 λεπτά, με την ολοκλήρωση του έργου να υπολογίζεται κάπου στο διάστημα των επόμενων 4 χρόνων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις