Breaking news

Gov.gr Wallet: Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό, τι αλλάζει από σήμερα για τράπεζες
A

Αφού τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία wallet του gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες έχουν την ταυτότητα και το δίπλωμα τους στο κινητό τους, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να έχουν στο κινητό τους και άλλα χρήσιμα έγγραφα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, η υπηρεσία «my auto» θα διαθέτει το πιστοποιητικό ΚΤΕΟ, την άδεια κυκλοφορίας και την ασφάλιση, ενώ θα προστεθούν και η κάρτα δακτυλίου, η εθνική κάρτα αναπηρίας, η κάρτα ανεργίας. Παράλληλα, συνεχίζουμε να εντάσσουμε νέες υπηρεσίες στο gov.gr».

Πρόσθεσε επίσης ότι ο μετασχηματισμός επιβάλλει εκ των πραγμάτων όρους διαφάνειας και λογοδοσίας, αναβαθμίζοντας και από αυτή την πλευρά τη λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας της δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και μία καλύτερη θέση στο χάρτη της παγκόσμιας παραγωγής.

Ενώ συμπλήρωσε πως: «αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ανακοινώσουμε πολλές ακόμα υπηρεσίες στο gov.gr. Μια από αυτές, που αφορά και στους ψηφιακούς νομάδες, είναι η ίδρυση ατομικής επιχείρησης. Αυτή τη στιγμή μπορεί κανείς να ιδρύσει ψηφιακά μία ιδιωτική κεφαλαιακή εταιρεία στην Ελλάδα, αλλά μία ατομική επιχείρηση αυτό μέχρι τώρα δεν γίνεται ψηφιακά. Αυτό είναι θέμα λίγων εβδομάδων πλέον μπορεί κανείς να ολοκληρώνει τη διαδικασία αμιγώς ψηφιακά, με λίγα κλικ μέσω του gov.gr».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις