Breaking news

Βροχερός καιρός
A

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, προβλέπονται για σήμερα, Παρασκευή, στη δυτική, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο αναμένεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη σήμερα αναμένονται, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Ο καιρός το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 

Για αύριο, Σάββατο 19 Νοεμβρίου ,σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ και το Σάββατο ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των νοτίων ανέμων και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ και την Κυριακή ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις