Breaking news

molotof
A

Επεισόδια εκδηλώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά την 49η Επέτειο του Πολυτεχνείου, με ρίψη χημικών, κρότου λάμψης και μολότοφ. 

Ειδικότερα, στην Αθήνα, σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία χιλιάδων διαδηλωτών προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε η ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17:20 μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου σημειώθηκε μικροένταση.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη 

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ σε εξέλιξη είναι οι συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, επίθεση με μολότοφ έκανε μια ομάδα έξι περίπου ατόμων προς τις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, από την ένταση που δημιουργήθηκε, πήρε φωτιά μια μηχανή στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις