Breaking news

Το καλάθι του νοικοκυριού
A

Αλλάζουν σήμερα τα προϊόντα που βάζουν οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» 2 εβδομάδες μετά την επίσημη πρεμιέρα του στα ράφια των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα στο e-katanalotis αναρτήθηκαν σήμερα Τετάρτη οι λίστες των νέων προϊόντων οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο ανανεομένο «Καλάθι του νοικοκυριού» για την τρέχουσα εβδομάδα.

Παράλληλα παρατηρούνται αυξομειώσεις στις τιμές των νέων λιστών που ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ.

Στην ειδική ιστοσελίδα του e-katanalotis πλέον υπάρχουν και δύο φίλτρα για την παρακολούθηση της εξέλιξης των τιμών στα προϊόντα του καλαθιού.

Συγκεκριμένα:

  • το πρώτο φίλτρο αφορά την διακύμανση της τιμής του ίδιου του προϊόντος
  • το δεύτερο φίλτρο αφορά την διακύμανση των τιμών στα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας

Με βάση το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες δύο μέρες, τα σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στο καλάθι του νοικοκυριού υποχρεούνται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου να αναρτήσουν τη νέα σήμανση στα προϊόντα του «καλαθιού».

Όπως αναφέρει η νέα υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, η σήμανσης θα πρέπει να έχει διάσταση τουλάχιστον 8 εκατοστών, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά κατάστημα.

Ακόμη στην είσοδο κάθε καταστήματος θα αναρτηθεί ευκρινής λίστα / κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το καλάθι του νοικοκυριού καθώς και οι τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Καταληκτικά τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που δηλώνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» βρίσκονται στα καταστήματά τους σε απόθεμα και είναι διαθέσιμα για το καταναλωτικό κοινό.

Ωστόσο εάν τα αποθέματα των προϊόντων που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» εξαντληθούν σε ένα ή περισσότερα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ καλούνται να τα αντικαταστήσουν προσωρινά με ένα αντίστοιχο προϊόν που διατίθεται στην ίδια η χαμηλότερη τιμή και στην ίδια η μεγαλύτερη ποσότητα.

Αναλυτικά τα προϊόντα της εβδομάδας για το καλάθι του νοικοκυριού, ανά σούπερ μάρκετ εδώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις