Breaking news

Black Friday
A

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια ''ανάσα'' πριν από τη Black Friday του 2022 και ήδη ένα είναι το θέμα που προκύπτει έπειτα από τις εκτοξεύσεις των τιμών και την αδιάκοπη ακρίβεια είναι εάν ο μέσος καταναλωτής κατέχει ακόμα το δικαίωμα των αγορών ή εάν ορίζεται- άτυπα- ως ''προνόμιο''.

Υπάρχουν μυστικά και τα tips που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να αγοράσει έξυπνα, χωρίς πολλές δεύτερες σκέψεις και απαλλαγμένος/η από τις ''τύψεις'' των περιττών εξόδων σύμφωνα με την ιστοσελίδα black-friday.gr τα οποία η ομάδα του proson.gr παραθέτει ως εξής:

  • Προετοιμασία και οργάνωση

 Η προετοιμασία πρέπει να έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα και να ξεκινήσει σήμερα κιόλας. Εγγραφείτε στα newsletters των καταστημάτων που σας ενδιαφέρουν, ακολουθήστε τις σελίδες των Social Media  τους και φυσικά περάστε μια βόλτα από εκεί για να βρείτε τα διαφημιστικά φυλλάδια.

  • Ορίστε προϋπολογισμό και budget

Η Black Friday είναι ειδικά φτιαγμένη έτσι ώστε να σας κάνει να ξοδέψετε άσκοπα και σε προϊόντα που δεν χρειάζεστε. Κάτι που δεν θέλουμε, αφού η μέρα είναι αφιερωμένη στις αγορές για πράγματα που θέλουμε πολύ. Η σωστή διαχείριση του budget ίσως σας βοηθήσει να αγοράσετε ένα προϊόν που θα είναι καλύτερο από αυτό που είχατε υπολογίσει.

  • Έρευνα αγοράς

Πέρα από την έρευνα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσει η Black Friday, θα πρέπει να κάνετε και κατά την διάρκεια των αγορών σου. Η σύγκριση τιμών είναι το κομμάτι εκείνο που θα σας δώσει το κάτι παραπάνω αυτή την μέρα. Το βασικό είναι να καταφέρετε γρήγορα και εύκολα να κάνετε σύγκριση τιμών σε όλα τα online καταστήματα και e-shop. Έτσι θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα για άλλες αγορές.

  • Φτιάξτε λίστα

Η λίστα σας πρέπει να περιλαμβάνει όλα εκείνα τα προϊόντα που θέλετε με αριθμημένη σειρά. Στην κορυφή της λίστας πρέπει να είναι το βασικό προϊόν που θέλετε να αγοράσετε. Αντίστοιχα η λίστα πρέπει να συνεχίσει με την ίδια ταξινόμηση και να καταλήξει σε ένα προϊόν που δεν είναι τόσο δαπανηρό αλλά μπορείτε να το αγοράσετε και κάποια άλλη μέρα του χρόνου, όπως π.χ. ένα mousepad.

  • Λίστα δώρων

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η Black Friday, είναι μόλις ένα μήνα μακριά από τα Χριστούγεννα. Άρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αγοράσεις όλα εκείνα τα δώρα που θα πρέπει να δώσεις στα δικά σου πρόσωπα, σε special τιμές και προσφορές.

  • Κυνηγήστε τις προσφορές

Η έρευνα σας πρέπει να επικεντρωθεί σε διαφημιστικά φυλλάδια, newsletters και Social Media. Καταγράψτε όλες τις προσφορές που σας ενδιαφέρουν για να είναι πιο εύκολο να τις εντοπίσετε κατά την διάρκεια της Black Friday.

  • Επώνυμα ηλεκτρονικά προϊόντα

Η Black Friday είναι ημέρα αφιερωμένη κυρίως στην αγορά ηλεκτρονικών προϊόντων. Επικεντρωθείτε στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών, gadget και video games. Παρακολουθήστε τα μεγάλα brands και τα επώνυμα καταστήματα, που συνήθως έχουν την δυνατότητα να κάνουν μεγαλύτερες προσφορές. Το Black Friday είναι η μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσετε μια τηλεόραση που θέλατε καιρό ή το κινητό με την τρομερή κάμερα που ψάχνατε.

  • Κουπόνια και gift cards

Πολλές αλυσίδες, προσφέρουν gift cards για εκείνη την μέρα, για ειδικές κατηγορίες προϊόντων, με extra έκπτωση και επιβράβευση αγορών. Δώστε μεγάλη προσοχή στις gift cards γιατί μπορεί να είναι ένας πραγματικό θησαυρός. Σε πολλές περιπτώσεις με την χρήση gift card είστε κερδισμένοι για μεγάλο διάστημα, αφού σας επιβραβεύουν για τις επόμενες αγορές σας.

  • Social Media

Τα μεγαλύτερα καταστήματα και brands, σίγουρα θα σας δείξουν ότι καλύτερο υπάρχει εκείνη την στιγμή. Βέβαια και πολλοί από τους φίλους σας θα κάνουν κάποια σχετική ανάρτηση στα Social Media, για κάποιο προϊόν που βρήκαν μόλις σε συγκεκριμένο online κατάστημα. Μπορείτε επίσης να βρείτε και ενδιαφέρουσες διαφημίσεις στο Instagram, που θα σας δώσουν αρκετά στοιχεία και θα σας ενημερώνουν για σχετικές προσφορές. Δώστε βάση!

  • Κάρτες 

Αν και πλέον η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, είναι απλή και καθημερινή για το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών, βρείτε για ποια καταστήματα, που πραγματοποιείτε αγορές, σας επιβραβεύουν οι τράπεζες σας. Δεν θα ήταν άσχημα να κερδίσετε ένα ταξίδι ή μια πρόσκληση για κάποια θεατρική παράσταση, πληρώνοντας απλά για τις αγορές σας. Παράλληλα, ελέγξτε, όλους σας τους λογαριασμούς και τις κάρτες σας, ακόμα και τις prepaid. Καμιά φορά μπορεί να έχετε ξεχάσει μικροποσά και να κάνετε μερικές μικρές αγορές, αλλά εξίσου σημαντικές.

  • Η γνώμη τους μετράει 

Μια δεύτερη γνώμη πάντα μετράει και καλό θα ήταν να την έχετε πριν κάνετε κάποια αγορά. Πολλοί λειτουργούν καλύτερα σαν ομάδα και με ομαδική δουλειά. Εκτός από αυτό όσα περισσότερα μάτια είστε τόσο το καλύτερο.

  • Μεταφορικά και κόστος 

Βρήκατε το ιδανικό προϊόν; Το βάλατε στο καλάθι αγορών σας; Πριν ολοκληρώσετε την αγορά σας τσεκάρετε το κόστος των μεταφορικών. Για να αποφύγετε να πληρώσετε πολλά στα μεταφορικά, προσπαθήστε να αγοράσετε συνδυαστικά από το ίδιο e-shop, ώστε να φτάσετε το όριο που σας δίνει δωρεάν αποστολή προϊόντων.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις