Breaking news

emirates
A

Ο Τούρκος επιβάτης της πτήσης Emirates που θεωρήθηκε ύποπτος για τρομοκρατία αθωώθηκε, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν εντοπίστηκε τίποτα αξιόποινο σε βάρος του

Ανακοίνωση της αστυνομίας

Η ανακοίνωσε της αστυνομίας έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της από 10-11-2022 Ανακοίνωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο. κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο.

Το θρίλερ της πτήσης 

Οι 228 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση με προορισμό τη Νέα Υόρκη και επέστρεψαν στην Αθήνα, σήμερα αναμένεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Το βράδυ -μετά το θρίλερ- το πέρασαν σε ξενοδοχείο στα Νότια Προάστια και συγκεκριμένα στο Καβούρι.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως όσο βρίσκονταν στο αεροπλάνο δεν ήξεραν τι συνέβαινε πραγματικά και ενημερώθηκαν όταν προσγειώθηκαν, όπως μεταδίδει η Ελευθερία Σπυράκη στο OPEN.

Επιβάτης περιγράφει όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πτήσης

Ο Γιάννης Σπυριδάκης που ήταν μεταξύ των επιβατών, περιέγραψε στο OPEN τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια και μετά την πτήση που εξελίχθηκε σε θρίλερ.

«Βγήκε μία ενημέρωση από το προσωπικό ότι επιστρέφουμε στην Αθήνα. Στην αρχή πιστεύαμε ότι δεν είχαμε ακούσει καλά την ανακοίνωση, στη συνέχεια το προσωπικό μας ενημέρωσε ότι όντως θα επιστρέψουμε. Δεν είχαν πει τον λόγο στην αρχή. Είχαν πει πως απλά πρέπει να επιστρέψει το αεροσκάφος στην Αθήνα. Μετά από προσπάθειες δικές μας είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τον εναέριο χώρο της Γαλλίας», ανέφερε στην αρχή.

Αναφορικά με το εάν κάποιοι είχαν καταλάβει ότι κάτι συνέβαινε, ο κ. Σπυριδάκης διευκρίνισε ότι «Λόγω και της περασμένης ώρας, ήταν δύσκολο κάποιος να αντιληφθεί ότι υπήρχε συνοδεία F-16. Ακόμα και το ίντερνετ που κάποιοι είχαμε πληρώσει για την πτήση, ξαφνικά διακόπηκε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ιδιαίτερη αναστάτωση δεν υπήρξε, απλά άρχισε να υπάρχει ένα περίεργο κλίμα, αναρωτιόμασταν όλοι τι συμβαίνει».

Μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο, «γιατί ήταν μια μεγάλη ανησυχία του κόσμου να προσγειωθεί επειδή είχαμε μόνιτορ μπορούσαμε να δούμε όλη την πορεία και καταλαβαίναμε πως ακολουθούσε μία τρελή πορεία», λέει έπειτα και προσθέτει ότι «αφού προσγειωνόμαστε και φεύγει ο ένας προβληματισμός, αρχίζει να γίνεται η αποβίβαση μόνο των επιβατών που μπήκαν στο αεροπλάνο από την Αθήνα, γιατί στην αρχή είχε έρθει από Ντουμπάι».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα εντοπίστηκε στην Αθήνα ο ύποπτος επιβάτης της πτήσης της Emirates.

Ο άνδρας είναι 35 ετών και Τούρκος υπήκοος και μέχρι στιγμής δεν έχει προσαχθεί από τις αστυνομικές Αρχές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις