Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του, που βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης για επεισόδια που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019.
Υπενθυμίζουμε ότι να και ο σκηνοθέτης και τα παιδιά του Φίλιππος και Ιάσονας έπεσαν θύματα σκληρής, αναίτιας, βίας, όταν αστυνομικοί εισέβαλαν τον Δεκέμβρη του 2019 στο ίδιο τους σπίτι τους, το οποίο βρισκόταν δίπλα σε κατάληψη στο Κουκάκι.
Παρόλα αυτά οι ίδιοι βρέθηκαν στο εδώλιο για σειρά από πλημμελήματα (βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απείθεια, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κ.ά.).
Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες σε βάρος του σκηνοθέτη αφορούσαν τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της εξύβρισης κατά συρροή και της παράνομης βίας, ενώ οι γιοι του δικάστηκαν για απείθεια, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τους εμπόδισαν να εφαρμόσουν τις εντολές που είχαν και να συλλάβουν τους καταληψίες.
Το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την πρόταση της εισαγγελεως Έδρας η οποία τόνισε ότι δεν προέκυψε η τέλεση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους τρεις κατηγορούμενους. Η διαφοροποίηση των δικαστών από την αθωωτική εισαγγελική εισήγηση ήταν ότι δεν δέχθηκαν την απόλυτη βεβαιότητα της εισαγγελεως για την αθωότητα των τριών κατηγορουμένων κρίνοντας τους, αθώους λόγω αμφιβολιών.
Η εισαγγελική λειτουργός εντόπισε αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν υποστηρίξει προανακριτικά και επικαλέστηκε καταθέσεις γειτόνων των κατηγορουμένων το σπίτι των οποίων είναι ακριβώς δίπλα από το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη.
Η εισαγγελέας είπε επίσης επικαλούμενη οπτικό υλικό που προβλήθηκε στο δικαστήριο ανέφερε ότι «δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έριχναν αντικείμενα στους αστυνομικούς και όχι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους».
Τέλος, τόνισε πως δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη στο διπλανό κτήριο. Αντιθέτως, όπως υπογράμμισε η εισαγγελέας, σε προγενέστερο χρόνο ο σκηνοθέτης είχε επικοινωνήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο ανήκει το υπό κατάληψη κτίριο για να την ενημερώσει ότι κάποιοι έχουν εισβάλει και διαμένουν εντός αυτού.
«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις. Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται», κατέληξε η εισαγγελέας.