Breaking news

Γιατρός - Υγεία
A

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η ειδική ιστοσελίδα για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού που εισήγαγε πρόσφατα στο Σύστημα Υγείας η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μέσω της ιστοσελίδας, prosopikos.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις δωρεάν παροχές που προσφέρει ο Προσωπικός Γιατρός, τη διαδικασία εγγραφής στον νέο θεσμό καθώς και για τη διαδικασία για να προγραμματίσουν και να κλείσουν το ηλεκτρονικό ραντεβού τους.

Παράλληλα δίνονται όλες οι πληροφορίες για την υλοποίηση του νέου θεσμού μέσω συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τις παροχές που προσφέρει ο Προσωπικός Γιατρός.

Στην νέα ιστοσελίδα μπορούν όμως να μπαίνουν και οι γιατροί για να κατευθύνονται στην ιστοσελίδα εγγραφής τους, και να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν.

Κάτω από το 50% των πολιτών έχει εγγραφεί

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται στην σχετική ιστοσελίδα και παρά τις «τιμωρίες» που προβλέπονται, μέχρι στιγμής λιγότεροι από τους μισούς ωφελούμενους έχουν κάνει εγγραφή στον προσωπικό γιατρό.

προσωπικος γιατρος

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μόνο το 48% των ωφελούμενων έχει κάνει εγγραφή στον νέο θεσμό του υπουργείου Υγείας. Εγγεγραμμένοι γιατροί ως Προσωπικοί Γιατροί είναι αυτή τη στιγμή 3.334 επαγγελματίες υγείας, από τους οποίους είναι: 

  • 2.251 Προσωπικοί Γιατροί Π.Φ.Υ
  • 1.083 Προσωπικοί Γιατροί - Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Η «τιμωρία» όσων δεν εγγραφούν

Όσοι εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό θα έχουν προτεραιότητα κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, κατά ποσοστό 10% επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Παράλληλα θα έχουν και πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10% επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Τα ανωτέρω προβλεπόμενα προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%, επιπλέον της άνω πρόσθετης συμμετοχής επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στην φαρμακευτική δαπάνη και στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, όπως αυτές περιγράφονται στον ΕΚΠΥ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του πολίτη, ανερχόμενα σε ποσοστό 20% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις