Breaking news

βροχή
A

Νέο έκτακτο δελτίο για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας EVA που πλήττει από χθες Σάββατο τη χώρα, ανακοινώθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο καιρούς της ΕΜΥ, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα σήμερα Κυριακής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τονίζεται σε επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό δελτίο είχε εκδοθεί στις 3 Νοεμβρίου 2022, ανανεώνεται κάθε 12 ώρες με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας «EVA».

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

   α) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 6 Νοεμβρίου στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο

   β) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 6 Νοεμβρίου στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο

   γ) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής 6 Νοεμβρίου στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη

   δ) από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Καιρός για σήμερα Κυριακή 

Η κακοκαιρία πλήττει έντονα πολλές περιοχές της χώρας. Bροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα έως πολύ έντονα και τα οποία το βράδυ θα αρχίσουν να περιορίζονται στα ανατολικά, στα κεντρικά, στα νότια και στο Αιγαίο, σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Από τις απογευματινές ώρες αύριο πολύ έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και σε περιοχές της Κρήτης. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 8 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς έως βορειοανατολικούς με εντάσεις 5-6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 Μποφόρ και από το βράδυ άνεμοι βορείων διευθύνσεων με μικρή εξασθένηση. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα είναι τοπικά θυελλώδεις.

Στην Αττική αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και από αργά το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ, όμως κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα ενισχύονται τοπικά σε θυελλώδεις. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις