Breaking news

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής
A

Αυτοβούλως προσήλθαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ακόμη δύο άνδρες, ηλικίας 53 και 33 ετών, για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, για τη διακρίβωση χρηστών που φέρονται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθαν στη ΓΑΔΑ, χθες το απόγευμα και το βράδυ, ένας 53χρονος και ένας 33χρονος, αντίστοιχα.

Πρόκειται «για ανθρώπους της διπλανής πόρτας» ενώ ορισμένοι από αυτούς που επιδίωξαν να έρθουν σε επαφή με το παιδί είναι και οικογενειάρχες. Οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι είναι χρήστες διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, αλλά όπως υποστήριξαν ουδέποτε έχουν συνομιλήσει ή συναντηθεί με ανήλικο άτομο

Εξετάστηκαν ενόρκως και στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έχουν προσέλθει αυτοβούλως 3 άτομα στη ΓΑΔΑ, ηλικίας 50, 48 και 34 ετών, οι οποίοι, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ερευνάται η περεταίρω εμπλοκή τους στην υπόθεση.

 Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε μέλος που φέρεται να επικοινώνησε με την 12χρονη

Στη διαγραφή μέλους του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκεται στην υπόθεση με την 12χρονη στα Σεπόλια, προχώρησε και το ΠΑΣΟΚ, μετά τις αντίστοιχες διαγραφές σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αποκάλυψε ότι μόλις πληροφορήθηκαν τα όργανα του κόμματος την εμπλοκή του στελέχους το οποίο συνομιλούσε με την 12χρονη, αμέσως προχώρησαν στη διαγραφή του.

Η 12χρονη αναγνώρισε και άλλους βιαστές της

Την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, η ανήλικη κοπέλα έδωσε νέα κατάθεση, η οποία προσέφερε σημαντικές πληροφορίες στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που ερευνούν την υπόθεση.

Σ΄ αυτήν κατάθεσή της, η 12χρονη φέρεται να αναγνώρισε επιπλέον τέσσερα ή πέντε άτομα από τους βιαστές της, αφού προηγουμένως είχαν συνεννοηθεί την πληρωμή με τον 53χρονο μαστροπό.

Αναμένεται να εκδοθούν 3 εντάλματα σε άτομα τα οποία αναγνώρισε η 12χρονη ότι ήταν αυτά που την βίασαν. Τα εν λόγω άτομα είναι ανάμεσα στα 15 που έχουν ταυτοποιήσει οι Αρχές, και τα οποία, όταν έδειξαν οι αστυνομικοί στην ανήλικη από φωτογραφίες, εκείνη τα αναγνώρισε.

Μάλιστα σε κάποιες από τις φωτογραφίες η 12χρονη έβαλε τα κλάματα, ενώ η κατάθεση της ανήλικης έγινε παρουσία παιδοψυχολόγου.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τριών συλληφθέντων για βιασμό της 12χρονης

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των τριών συλληφθέντων που κατηγορούνται για βιασμό σε βάρος της12χρονης στα Σεπόλια έναντι αμοιβής, δόθηκαν στη δημοσιότητα, έπειτα από εντολή της ΕΛΑΣ.

Σε βάρος του πρώτου και του δεύτερου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση, ενώ σε βάρος του τρίτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Μέχρι στιγμής συνολικά 18 άτομα έχουν προσέλθει οικειοθελώς. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται άλλες τρεις με επτά συλλήψεις μετά την πρόσφατη απολογία του παιδιού.

 Όπως έγινε γνωστό, δεν αναμένεται να καταθέσει ξανά σύντομα η 12χρονη καθώς το ψυχικό τραύμα της αναγνώρισης των δραστών της σεξουαλικής της κακοποίησης είναι μεγάλο. Μέχρι στιγμής 5 άνδρες που είχαν ικανοποιήσει τις αρρωστημένες διαθέσεις τους στο παιδί έχουν συλληφθεί, ενώ προφυλακισμένη παραμένει και η μητέρα της 12χρονης που κατηγορείται για συνέργεια σε μαστροπεία.

Την περασμένη Τρίτη η 12χρονη, εν μέσω αρκετών διακοπών και υπό ψυχολογική φόρτιση, κλήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει για την παρουσία της σε οίκο ανοχής και να αναγνωρίσει άτομα που η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ότι είχαν συνομιλήσει μαζί της στο προφίλ που διαχειριζόταν ο Ηλίας Μίχος στο Blindchat.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία, όπως καταγγέλλει, πλήρωσαν τον προφυλακισθένα κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, για να τη βιάσουν. Οι έμπειροι αστυνομικοί έδειξαν στην 12χρονη και άλλες φωτογραφίες υπόπτων για τον παιδοβιασμό της ωστόσο, επειδή ήταν μια επίπονη διαδικασία, η μικρή δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην αναγνώρισή τους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις