Breaking news

kakokairia
A

Αλλάζει ραγδαία το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγραψε ο ίδιος στα social media, ο καιρός θα παραμείνει και καλός και ζεστός για τα επόμενα δύο 24ωρα δηλαδή την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Από το Σάββατο όμως το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει απότομα και αναμένονται καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι. Τα φαινόμενα το Σάββατο θα ξεκινήσουν αρχικά κυρίως στα δυτικά και την Κυριακή θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Να σημειωθεί ότι στην ανάρτηση του ο μετεωρολόγος κάνει έκκληση στους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε προληπτικούς ελέγχους, ώστε να αποφευχθούν, όσο αυτό είναι δυνατόν, πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η ανάρτηση Αρναούτογλου

«Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα (Πέμπτη και Παρασκευή) όπου ο καιρός θα παραμείνει και καλός και ζεστός, για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, (το Σάββατο αρχικά κυρίως στα δυτικά και την Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας!) 

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες ενώ πολύ ισχυροί νοτιάδες θα επικρατήσουν το Σάββατο στα δυτικά και την Κυριακή στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη!

Λεπτομέρειες και στα καθημερινά δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ΔΕΥ-ΠΑΡ 16:45 & 22:00!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου»

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις