Breaking news

καιρός
A

Το σκηνικό του καιρού που ακόμα εμφανίζεται αίθριος με ηλιοφάνεια, φαίνεται πως θα αλλάξει. Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με το δελτίο καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο συγκεκριμένα, στο δελτίο καιρού της ΕΜΥ αναφέρεται πως το Σάββατο 5 Νοεμβρίου αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, σε όλη τη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Επιπλέον, ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ανέφερε πως μέχρι την Παρασκευή ο καιρός δεν θα σημειώσει σημαντική αλλαγή.

Ωστόσο, στα δυτικά και βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ενώ, άστατος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο σε περισσότερες περιοχές της χώρας, με ανέμους που έπνεαν από νότιες κατευθύνσεις, να αλλάζουν σε δυτικές και βορειοδυτικές, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας.

Ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα, καθώς όμως ήδη καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες, θα καταγραφούν πλέον θερμοκρασίες σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου είναι πιθανό να υπάρξει και περαιτέρω μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και στα βόρεια της χώρας.

 

Δελτίο καιρού για σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου 

Για σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις