Breaking news

Ματίνα Παγώνη
A

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ  η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Αθηνών - Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, όπου ξεκαθάρισε ότι «δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε με τον κορονοϊό».

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για την εξέλιξη της πανδημίας επεσήμανε: «Οι υποπαραλλαγές της Όμικρον είναι πάνω από 300, τι θα γίνει από δω και πέρα κανείς δεν ξέρει... Αν θα έχουμε νέα υποπαραλλαγή, ποτέ θα την έχουμε και πότε θα τελειώνουμε. Δεν μπορείς να απαντήσεις ότι μέσα σε αυτή τη χρονιά ο ιός έφυγε, ή ότι υποπαραλλαγές δεν θα υπάρχουν»

Η κα. Παγώνη διευκρίνισε ακόμα ότι, «μετά το Δεκέμβριο αρχίζει η γρίπη, γι’ αυτό φωνάζουμε για εμβολιασμό».

Όπως εκτίμησε η γιατρός, τα νέα στελέχη δεν θα είναι χειροτέρα από αυτά που έχουμε, τα μέχρι τώρα στελέχη αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό και είναι αντιμετωπίσιμα, ενώ δυσκολεύουν τα πράγματα σε πνευμονίες/ διασωληνώσεις.

Το κοκτέιλ γρίπης – κορονοϊού θα είναι δύσκολο, είναι λίγα τα περιστατικά, αλλά ειδικά στους πάνω από 60 κι αν έχεις υποκείμενα νοσήματα, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν, προειδοποίησε εξάλλου η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, αλλά πρέπει να κάνουν και οι κάτω των 60 που έχουν υποκείμενα» ανέφερε η κ. Παγώνη. 

Δείτε τη συνέντευξη

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις