Breaking news

Φακελάκια γέλης πυριτίου
A

Όλοι έχουμε δει εκείνα τα μικρά σακουλάκια που περιέχουν μικρές μπίλιες με πυριτικό τζελ, τα σακουλάκια εκείνα που περιέχονται συνήθως σε συσκευασίες παπουτσιών αλλά μέχρι και στο κουτί του καινούριου υπολογιστή που παραγγείλαμε. Σε τι χρησιμεύουν, όμως, τα μικρά αυτά σακουλάκια και γιατί δεν πρέπει να τα πετάμε;

Ο λόγος ύπαρξής των μικρών αυτών σκευασμάτων, αποσκοπεί στην απορρόφηση της υγρασίας που μπορεί να δημιουργηθεί μέσα στις συσκευασίες, ώστε να αποτραπούν πιθανές βλάβες που μπορούν να αποβούν καταστροφικές για το προϊόν που συνοδεύουν.

Τα μικροσκοπικά αυτά πακέτα αποξηραντικού τζελ (γνωστά ως silica gel packet), που περιέχονται σε παντός τύπου συσκευασίες, εκτός από αυτές των τροφίμων, φημίζονται για την πολυχρηστικότητά τους, καθώς μπορούν και να διατεθούν για επιπλέον χρήσεις εντός του σπιτιού μας.

Οπουδήποτε μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα η ύπαρξη υγρασίας, το silica gel packet μπορεί να την αντιμετωπίσει εύκολα και γρήγορα. Για αυτό, την επόμενη φορά που θα ανοίξετε μια καινούρια συσκευασία και βρείτε μέσα ένα τέτοιο σακουλάκι, μην το πετάξετε, αλλά αποθηκεύστε το και χρησιμοποιείστε το στις παρακάτω περιπτώσεις.

Ωστόσο, δείξτε προσοχή και φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο μακριά από παιδιά και κατοικίδια, καθώς αποτελεί κίνδυνο πνιγμού.

Χρήση του silica gel

Στη ντουλάπα

  1. Χρησιμοποιείστε μερικές συσκευασίες πυριτικής γέλης τοποθετώντας τις στο κάτω μέρος της ντουλάπας, κάτι που θα εμποδίσει την υγρασία να διεισδύσει στα ρούχα σας.
  2. Αν πάλι βρεθείτε με βρεγμένα παπούτσια τα οποία πασχίζετε να στεγνώσετε, το silica gel θα σας κάνει τη ζωή ευκολότερη.

Στα ταξίδια

  1. Με τη χρήση πυριτικής γέλης μπορείτε να διατηρήσετε στεγνά τα ρούχα τα οποία είναι συσκευασμένα σε βαλίτσες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ακόμα και όταν βρίσκονται εκτεθειμένα σε συνθήκες υγρασίας. 
  2. Ιδιαίτερα χρήσιμα μπορούν επίσης να γίνουν σε περίπτωση που δεν έχετε προλάβει να στεγνώσετε το μαγιό σας. Κλείστε το αεροστεγώς μαζί με πυριτική γέλη και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει μόνο του.
  3. Η σημαντικότερη, ίσως, χρήση της πυριτικής γέλης είναι η τοποθέτησή της ανάμεσα στο ταμπλό και στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρήσετε την ομίχλη και την υγρασία στο αμάξι σε χαμηλά επίπεδα, προστατεύοντάς σας από πιθανά ατυχήματα λόγω περιορισμένης ορατότητας.

Στο σπίτι

Μια από τις κυριότερες εστίες υγρασίες στα σπίτια μας αποτελούν τα παράθυρα. Τοποθετήστε ένα silica gel στο περβάζι του παραθύρου σας και το πρόβλημά σας θα λυθεί.

Μία από τις βασικότερες χρήσης της πυριτικής γέλης είναι πως μπορεί να αποθηκευτεί μαζί με τα φάρμακά σας, ώστε να η υγρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τα φάρμακα να διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση.

Προκειμένου να μη χαθούν πολύτιμες αναμνήσεις σας, τοποθετήστε ένα silica gel εντός των κιβωτίων που «φυλάτε» παλαιά άλμπουμ φωτογραφιών, έγγραφα και διπλώματα. Η καθημερινή έκθεση τέτοιων αντικειμένων σε συνθήκες υγρασίας μπορεί εύκολα να αποβεί μοιραία, για αυτό προτιμήστε τη χρήση πυριτικής γέλης που θα «σώσει» τα πολύτιμα αντικείμενά σας.

Αποθήκευσε συσκευασίες πυριτικού τζελ μαζί με τα εργαλεία σας για να αποτρέψεις τις ζημιές που μπορούν να προκληθούν από τη σκουριά

Στην κουζίνα

Ιδανικό θα ήταν να διατηρήσετε τις ξηρές τροφές, τις δικές σας αλλά και τον κατοικίδιων σας φρέσκες και τραγανές, τοποθετώντας ένα σακουλάκι κολλημένο στο δοχείο αποθήκευσης.

Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τις βιταμίνες σας από τις φθορές της υγρασίας, με το να μην πετάξετε το ήδη υπάρχον σακουλάκι πυριτικής γέλης που βρίσκετε εντός της συσκευασίας.

Οι συμβουλές, ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ. Αν έχετε ήδη αρκετά σακουλάκια πυριτικής γέλης στο σπίτι σας, αλλά είναι κορεσμένα με υγρασία, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στο φούρνο και αφήστε το στους 200 βαθμούς για δύο ώρες. Με αυτό τον τρόπο θα «απενεργοποιήσετε» τις συσκευασίες αυτές και θα μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε για πάντα, έτοιμοι να αντιμετωπίζετε την υγρασία σε κάθε χώρο του σπιτιού σας.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις